Epische veiling van oldtimermuseum in Oostvoorne


Een legendarisch Nederlands oldtimermuseum was dat op de Pinnepot 23 in Oostvoorne. Helaas is het al weer een tijdje gesloten, de oprichter is in 2015 op 91-jarige leeftijd overleden, en bij de nabestaanden ontbreekt de tijd en passie die nodig is zo’n enorme collectie te runnen. Twan Verkooyen (die kennen we nog op deze blog) heeft de hele collectie gekocht (op de oldtimer trucks in de eigen kleuren na), deze gaat volgende week geveild worden door Epic Auctions.


14, 15 en 16 november zijn de kijkdagen in het museum in Oostvoorne. Wie interesse heeft in een item (of wie stiekem de laatste kans wil pakken al dat moois nog één keer bij elkaar wil zien) kan dan langs komen. Denk niet dat het alleen voor de superrijken is, er staan ook genoeg betaalbare items. Dan denk ik niet alleen aan goedkopere (vracht)auto’s, maar ook bijvoorbeeld aan de miniaturen, reclameborden en andere nostalgia die ook geveild worden. Je moet je vooraf wel even registeren op de site.

De veiling zelf is op vrijdag 17 november, deze vindt gelijktijdig live en online plaats. Ook dan is registratie nodig, als je serieus mee wilt bieden kun je hier kijken voor meer informatie. De veiling bestaat uit drie delen. Allereerst natuurlijk de 205 oldtimers, 80 trucks ende andere grote items, zoals een helicopter en een MiG straaljager. Bij dit alles zijn geen minimum bedragen. Daarnaast is er een puur online veiling voor de kleinere items. En dan zijn er nog de voertuigen van derden, met name luxe/snelle personenwagens. Een bijzonder item wat daar tussen zit is de eerste privé auto van Max Verstappen, een dikke AMG.

De collectie beslaat 5 hallen, waarvan een deel met twee etages. In deze hallen werd tijdens mijn bezoek nog druk gewerkt onder andere werden er nog banden vervangen en andere kleine reparaties doorgevoerd waar nodig. In hal 1 vind je de oude Fords. Hal 2 staat vol met Amerikaanse auto’s uit het interbellum, de periode tussen de beide wereldoorlogen. Hal drie zijn de modernere oldtimers, ook hier ligt de nadruk weer op de Amerikanen, maar is ook een hoekje met Europese dwergauto’s. Op de etage zijn onder andere oude motoren, fietsen en brommers te vinden. Hal 4 is de truckhal, voor mij het hoogtepunt. Op zolder zijn Europese oldtimers te vinden. Hal 5 staan legervoertuigen en de eigen trucks van De Rijke. Deze laatste worden niet geveild. Dwars als ik ben start deze fotografische rondleiding in hal 5 en gaan we langzaam terug naar hal 1.


Dit is maar een klein deel van de vele honderden foto’s die ik heb gemaakt. Een veel groter deel daarvan vind je in de ‘extended edition directors cut‘. Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door Twan Verkooyen. Bedankt voor de uitnodiging!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *