Vierde Mega Trucks Festival op komst

Zo’n 400 vrachtwagens verzamelen zich net voor de Kerst weer in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch voor het Mega Trucks Festival. De grootste indoor truckshow van de Benelux is een absolute aanrader voor het hele gezin en vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 december.

Verspreid over 30.000 vierkante meter staan tijdens het Mega Trucks Festvial de meest fraaie vrachtwagens opgesteld. De bijzondere showexemplaren trekken altijd veel aandacht, maar datzelfde kan gezegd worden over de aanwezige oldtimers. En over de vrachtwagens voor zwaar transport, bergingsvoertuigen, Amerikaanse trucks, special paint-trucks, distributietrucks, race- en pullingtrucks en wagens waar dagelijks mee gewerkt wordt.

Natuurlijk vinden er ook demonstraties plaats en zijn er nog volop andere activiteiten. Zoals bijvoorbeeld de (chauffeurs)markt, live muziek en entertainment in samenwerking met RadioNL, een gezellig terras met lekkere hapjes en drankjes en voor de kinderen een speelparadijs met o.a. een mega indoor zandbak.

Safety Event
Transport Academie toont op 4.000 vierkante meter alles op het gebied van veiligheid op de weg. In samenwerking met Rijkswaterstaat, Politie, Bergingsbedrijven en Hulpdiensten wordt een ongevalsweg nagebootst. Wat moeten we doen als er op de rijksweg een ongeval plaatsvindt? En wat moeten we vooral laten? Meerdere keren per dag worden demonstraties gegeven en kan het publiek bij de verschillende instanties met vragen terecht.

Finale ‘Zuinigste Chauffeur van Nederland’
De bekende vrachtwagen merken worden in de Brabanthallen bijeengebracht. Zij tonen de nieuwste modellen en de laatste snufjes op het gebied van veiligheid en CO2 reductie. In samenwerking met de Overkoepelden Stichting Chauffeursactiviteiten wordt op zaterdag de finale van de ‘Zuinigste Chauffeur van Nederland’ verreden. En wie denkt het zelf beter te kunnen, mag op zondag achter het stuur plaatsnemen en dezelfde route rijden. Er zijn leuke prijzen te winnen!

RadioNL
Het Hollandse Hart van de regio, RadioNL verzorgt beide dagen muziek en entertainment. Er zijn diverse live optredens en leuke prijzen te winnen. Op de foto met Tina Trucker? Een gesigneerde cd van Hessel Wijkstra? Tijdens het Mega Trucks Festival kan het allemaal. De catering van de Brabanthallen staat klaar voor een hapje en een drankje.

Modelbanen
Fascinerend is het om te zien hoe de mooiste vrachtwagens op schaal worden nagebouwd. Tot in de kleinste details en écht werkend. Behendig worden ze tijdens het Mega Trucks Festvial over de aangelegde modelbanen gereden. De trotse bouwers komen uit binnen- en buitenland en lichten hun hobby graag nader toe.

Nieuw: 1.000 m2 Lego
De Bouwsteen voegt deze editie maar liefst 1.000 vierkante meter Lego toe. Hobbyisten groot en klein zijn welkom om de meest bijzondere bouwwerken te komen bewonderen. Op zoek naar ontbrekende bouwstenen of figuurtjes? Hier zal je het vinden. De jonge bezoekers mogen hun bouwkunsten vertonen en zelf deelnemen aan de Lego bouwwedstrijd. Uiteraard is het thema ‘vrachtwagens’ en zijn er leuke prijzen beschikbaar.

Werk & Opleiding
Door de aantrekkende economie is de vraag naar beroepschauffeurs flink gestegen. Omdat zonder transport alles stilstaat, zoeken diverse uitzendbureaus en transportbedrijven logistieke medewerkers. Tijdens het Mega Trucks Festival is er een groot aanbod van vacatures. En wie vragen heeft over opleiding, nascholing en code95 kan ook bij verkeersscholen en opleiders terecht.

Bezoek ook vooral de stand van Kleyn Trucks op dit evenement. Binnenkort geven we bij Kleyn Trucks diverse vrijkaarten weg via de sociale media kanalen, hou die dus in de gaten.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *