Liveblog: demonstraties Dokkum

14:45: voorlopige stop van mijn verslaggeving, ik heb meer te doen vandaag. Met 200 mensen die tegen het huidige beeld van zwarte piet zijn en 3 (drie) demonstranten die vóór zwarte piet zijn, is dit al veel te veel opgeblazen. Ik verwijs voor nu graag door naar de regionale verslaggeving van Omrop Fryslân, Leeuwarder Courant en dergelijke. Mocht er reden voor zijn ga ik verder met de liveblog. Maar ik hoop het niet.

14:16: verslaggever Ronnie Porte op Omrop Fryslân: “fan alle kânten gerop en geraas”. De pegida demonstratie bestond uit maar liefst 3 mensen…

12:11: Omrop Fryslân heeft met een van de Dokkumer ondernemers in de binnenstad gesproken, volgens hem is het net zo druk als anders op zaterdag. In dit deel van de stad zijn geen demonstranten, van welke kant dan ook, te zien. Precies zoals de bedoeling is.

12:00: vanuit Dokkum komen meldingen binnen dat daar heel veel politie aanwezig is.

10:58: er is een noodbevel uitgevaardigd voor Dokkum. Mensen die zwarte piet rasistisch vinden zijn welkom aan de zuidkant van de stad, mensen die een tegengeluid willen laten horen aan de westkant. Het noodbevel staat op de site van de gemeente.

30 november:

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *