Eerste 1.000 nieuwe Volkswagen Crafters afgeleverd in Nederland

VW Crafter 2nd genHet succes van de nieuwe Volkswagen Crafter duurt voort. In het eerste jaar zijn er in ons land al bijna 2.400 stuks verkocht. Deze week leverde Volkswagen Bedrijfswagens de duizendste nieuwe Crafter in Nederland af. De Indium grijze Crafter Highline met een 130 kW/177 pk sterke 2.0 TDI is voorzien van de nieuwe geavanceerde 8-traps automaat die een belangrijke bijdrage levert aan het succes van deze gloednieuwe bedrijfswagen.VW Crafter 2nd genDe nieuwe Volkswagen Crafter boekte met de titel ‘International Van of the Year 2017’ zijn eerste succes al vóór hij bij de dealer stond. De grote besteller van Volkswagen is ontwikkeld op basis van specifieke wensen van vakmensen uit uiteenlopende branches, waaronder de bouw-, logistiek- en service- en installatiesector. Sterke punten van de nieuwe Crafter zijn onder meer zijn grote deuren voor optimaal in- en uitladen, het rij-, zit- en werkcomfort in de cabine, de uitstekende wendbaarheid in de stad en tal van assistentiesystemen die de veiligheid en het comfort op een ongekend hoog niveau brengen.VW Crafter 2nd genDe Crafter is te specificeren naar de ideale bedrijfswagen op maat. Dankzij de uitgebreide keuze uit verschillende laadvermogens, vier carrosserievarianten, drie lengteversies, drie hoogtevarianten en diverse uitrustingsniveaus en motoren kunnen ondernemers zelf bepalen hoe ze hun nieuwe Crafter het liefst willen hebben.VW Crafter 2nd genDuizendste Crafter voor TimmerwerQ in Hattemerbroek
De Crafter heeft een gloednieuwe, speciaal voor bedrijfswagengebruik ontwikkelde 2.0-liter TDI EU6-motor. Deze krachtige én zuinige dieselmotor is er in vermogensversies variërend van 75 kW/102 pk tot 130 kW/177 pk. Deze laatste variant drijft ook de duizendste Crafter aan, die deze week is afgeleverd aan de firma TimmerwerQ in Hattemerbroek. De Crafter is aan het timmerbedrijf geleverd door Pouw in Zwolle, dat dit jaar zijn zeventigste verjaardag viert. Eric van Dijk van TimmerwerQ koos voor de uitvoering met de nieuwe geavanceerde 8-traps automaat. Van Dijk: “TimmerwerQ levert kwaliteit en maatwerk, en die elementen zoek ik ook in mijn bedrijfswagen. Dus na jaren in een Volkswagen Transporter te hebben gereden, was de keuze voor de grotere Crafter met veel extra luxe en ruimte niet meer dan logisch.”VW Crafter 2nd genAutomaat
Een belangrijke bijdrage aan het succes van de nieuwe Crafter is de geavanceerde 8-traps automatische transmissie. Deze automaat – die tevens deel uitmaakt van de uitrusting van de duizendste Crafter – is er in combinatie met de 130 kW/177 pk sterke 2.0 TDI met voorwielaandrijving. In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar maakt Volkswagen Bedrijfswagens de automaat ook beschikbaar voor de voorwielaangedreven 2.0 TDI met 103 kW/140 pk. Vanaf de tweede helft van 2018 is deze transmissie leverbaar in combinatie met 4MOTION vierwielaandrijving en achterwielaandrijving met dubbel lucht.VW Crafter 2nd genInnovaties
De Crafter biedt de meeste innovaties in zijn klasse. Mooie voorbeelden zijn ‘Side Protection’, zijflankbescherming waarmee de Crafter moeiteloos door smalle straatjes manoeuvreert, en ‘Trailer Assist’ voor het semi-automatisch achteruit inparkeren met grote aanhangers. Andere innovaties zijn ‘Front Assist’ noodremassistent, ‘Rear Traffic Alert’ achteruitrijassistent, ‘Park Assist’ parkeerassistent, ‘Multi Collision Brake’, ‘Adaptive Cruise Control’, ‘Side Assist’ dodehoekdetectie en ‘Lane Assist’ rijstrookbewaking. Ook heeft hij als eerste in zijn segment een elektromechanisch stuursysteem en biedt hij een groot aantal systemen dat het comfort significant verhoogt.VW Crafter 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *