Florian Oberhavel 15/25-01


Frank Steckemetz stuurde me een aantal prachtige foto’s van de Florian Oberhavel 15/25-01. Liefhebbers van Duitse brandweerwagens weten nu meteen waar het overgaat, voor de rest van de wereld zal ik nog even een korte uitleg geven.

Florian Oberhavel 15/25-01 is de roepnaam van de brandweerwagen uit deze blogpost. Oberhavel is het Kreis (in Brandenburg) waar de wagen gestationeerd is, bij Freiwillige Feuerwehr Mühlenbecker Land LZ Schildow.

Het chassis is in 2015 door Tatra gebouwd. Het is het bekende T815 chassis, maar met een afwijkende cabine. Op deze manier blijft de hoogte onder de 3 meter. Dit model heet officieel T815-7, en in de volksmond T817.

De opbouw komt van Thoma-WISS. Er kan 9.000 liter water in de tank, maar die kunnen er in 3 minuten tijd al uit zijn, als er met 10 bar wordt geblust.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *