This day in Automotive History ~ Brian Corey


Titel: This day in Automotive History
Auteur: Brian Corey
Uitgeverij: Veloce Publishing Ltd
Jaar eerste druk: 2017
ISBN: 978-1-787110-68-7
Land van oorsprong: Groot-Brittannië
Formaat: 25×25 cm, fullcolor paperback, 196 pagina’s
Aanschafprijs: £ 19.99 + P&P
Verkrijgbaar bij: de uitgever.

Toen ik over het boek ‘This day in automotive history’ hoorde was dat onmiddelijk inspiratie voor de Hjoed-blogs. Nieuwsgierig als ik ben heb ik toen om een exemplaar gevraagd en zowaar gekregen. Veloce is een grote uitgever van Engels geschreven automotive boeken. De boeken die ik al had maakten de verwachtingen vrij hoog, maar Brian Corey heeft die verwachtingen meer dan waar kunnen maken met dit boek! Hij krijgt dan ook 4½ ster (of een 9, zo u wilt) van me. Op een leuke manier word je dag voor dag meegenomen door de autogeschiedenis. Niet een boek om in 1 ruk uit te lezen, maar wel om een langere periode elke dag even mee bezig te zijn. Zo heb ik zelf elke nacht voor het slapen gaan een maand gelezen.

Goede teksten, niet te kort en niet te lang. Mooie foto’s, en ookal komenze vrijwel allemaal uit het publieke domein, er zaten maar een paar bekende beelden tussen voor mij. En een paar bekende locaties: een deel van de foto’s is in musea gemaakt. Is er dan helemaal niks op aan te merken? Natuurlijk wel, er staan een paar kleine foutjes in het boek, maar dat mag de pret niet drukken. Een ander klein punt van kritiek is dat de nadruk wel heel erg op Amerikaanse auto’s ligt, op de tweede plek Britse auto’s en pas op de derde plek andere grote autolanden, zoals Frankrijk, Duitsland en Japan. Maar ook meer curieuze voertuigen, zoals de Proton en de Weinermobile komen aan bod. Een echte aanrader dit boek!

Met dank aan Veloce voor het ter beschikking stellen van het recensie-exemplaar!

2 Comments

  1. Jan Clevering 20 december 2017 Reply
    • Alex Miedema 21 december 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *