Team Van de Laar eindelijk écht op weg naar Afrika

De opluchting was groot bij Jan van de Laar, vanochtend bij de podiumstart van de Africa Eco Race. Eindelijk was het dan zo ver. Na drie dagen rondhangen in Monaco mochten hij, broer Ben en Dolph Huijgens eindelijk van start: op naar Afrika.

Foto Rallymaniacs


“De voorbereiding is super relaxt geweest, maar ik ben wel heel blij dat we nu op weg kunnen”, vertelde Jan bij het startpodium in Monaco. “We hadden alles al goed voor elkaar, maar we hebben hier nog een keer alles dubbel gecheckt voordat we de keuring in gingen. Ze zijn hier veel minder streng dan bij de Dakar Rally, maar toch duurde het allemaal best lang.”
“Waarschijnlijk omdat ze hier niet zo gewend aan grote teams en veel mensen”, meende Ben, die als navigator de verantwoordelijke man is voor het papierwerk. “De organisatie is er gewoon nog niet op ingericht.”
Met zes trucks vormt de Nederlandse brigade bijna de helft van het totale truckveld in de Africa Eco Race. De teams trekken veel samen op. “Het is nu al een grote familie”, merkte Jan. “Hartstikke gezellig.”

Foto Rallymaniacs


Vanmiddag zijn de teams vanuit het Zuid-Franse Sete vertrokken voor een overtocht van anderhalve dag naar Marokko. Oud en nieuw vieren ze op de boot. Dinsdag 2 januari is de eerste etappe. Jan en Ben van de Laar kijken vooral uit naar een etappe in de tweede week, als de rally eenmaal in Mauretanië is. “Daar is een etappe van 390 kilometer met 100 procent zand en duinen”, zag Ben in het routeboekje dat hij van de organisatie kreeg. “Dat gaat ‘m worden wat ons betreft. Daar komen we voor.”

Foto Rallymaniacs


Tekst en foto’s: Rallymaniacs.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *