Eerste etappe ‘leuk opwarmertje’ voor Van de Laar

De eerste etappe van de Africa Eco Race was een mooie gelegenheid voor het team Fried van de Laar om er weer eventjes in te komen. De proef van 92 kilometer in het noorden van Marokko was volgens navigator Ben van de Laar ‘een echt rallyproefje’. Als vierde truck kwam de DAF over de finish, met de veertiende tijd algemeen.

Foto Rallymaniacs


“Het was een leuk opwarmertje”, vertelt Ben van de Laar op de verbinding onderweg naar het bivak bij Dar Kaoura. “Niet lang, maar toch best pittig, met veel stof en stenen. Wat de navigatie betreft zaten er een paar uitdaginkjes in, met veel notes in korte tijd waardoor het echt wel even opletten geblazen was. Al met al een echt rallyproefje. Fijn om weer in het ritme te komen en aan de truck te wennen.”

Broer Jan stuurde de truck behendig over de smalle paden. “De auto doet het boven verwachting goed. Hier kunnen we het volle vermogen gebruiken. Het is een genot om er zo mee te rijden.”

Op het einde van de proef kregen veel auto’s en trucks te maken met stenengooiers. Het team Van de Laar kwam er zonder schade doorheen, maar kreeg op de verbindingsroute alsnog een steen door de zijruit. “We waren vooraf gewaarschuwd dat het kon gebeuren”, vertelt Ben van de Laar. “In Zuid-Amerika gooien ze bloemen, hier gooien ze stenen. Beetje jammer.”

Tekst: M-Press Productions.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *