Lastige tweede dag Africa Race voor Team De Rooy

De tweede etappe van de Africa Eco Race, met een proef van 443 kilometer van Dar Kaoura naar Agdal, was een mooie, maar ook pittige dag waarin de beide trucks van Petronas Team De Rooy Iveco het zwaar te verduren kregen. Een kapotte schokdemper kostte Gerard de Rooy een uur tijdverlies. Wuf van Ginkel moest zelfs de special stage verlaten en via de weg naar het bivak bij Foum Zguid rijden.

“Het eerste deel van de proef ging het als een speer”, opent Gerard de Rooy. Binnen de kortste keren had hij in de duinen van Erg Chebbi al de buggy die voor hem was gestart ingehaald en moesten ook de eerste motorrijders eraan geloven. De Rooy liep in op de Mini van Vladimir Vasilyev.
Maar toen ging het mis. Op een snel stuk, waar de auto’s en buggy’s in het voordeel waren ten opzichte van de truck, kreeg De Rooy problemen met één van de remmen. “Eén van de schokdempers bleek afgebroken. Die moesten we demonteren, wat al veel tijd kostte. Daarna moesten we nog twee keer stoppen om de boel weer vast te zetten. Door die kapotte schokdemper was ook één van de remmen kapot gegaan. Met maar drie van de vier remmen door de duinen en over een aantal slechte stukken met veel stenen, dat schiet niet op.”
De Rooy baalde van het resultaat, want de special op zich had hij erg leuk gevonden. De Rooy kwam met de negende tijd overall (trucks, auto’s, motoren) aan de finish, op 1.05.46 van Vasilyev. In het klassement van de auto’s en trucks staat hij nu zevende op 1.11.11 van de Rus.

Wuf van Ginkel stond een aantal keren lang stil, voordat hij zijn truck uit de proef stuurde om via de weg verder te gaan. Volgens de eerste berichten heeft Van Ginkel een kapotte stuurinrichting en drie kapotte banden. Meer informatie volgt.

Tekst: M-Press Productions

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *