Van Ginkel slaat vandaag etappe over om motor te repareren

Wuf van Ginkel slaat vandaag de vierde etappe van de Africa Eco Race over. Van Ginkel en de monteurs van Petronas Team De Rooy Iveco zijn al onderweg naar het volgende bivak, waar ze morgen bij daglicht de motor van de Iveco hopen te kunnen repareren. “Het is niet terminaal, maar het is wel meer werk dan het team in een nacht kan doen”, liet Gerard de Rooy weten.

Van Ginkel moest zowel in de tweede als de derde etappe de wedstrijd in de Africa Eco Race verlaten. “De truck krijgt hier in Marokko op de stenen toch meer klappen dan in bijvoorbeeld de Silk Way Rally”, legt Gerard de Rooy uit. “Daardoor zijn er wat dingen kapot gegaan, die we niet hadden verwacht. Gisteren was er een olielekkage die vandaag doorwerkte, en vandaag (gisteren, red.) brak ook het expansievat voor de koeling af, waardoor de motor te heet werd. Ook bleek er toch iets niet goed met de stuurinrichting. Dat zijn te veel kleine dingetjes om af te raffelen. Dan kunnen we het nu beter goed aanpakken en een dag overslaan. Heel vervelend, vooral voor Wuf, maar dit was de beste oplossing.”
De Rooy stuurde de monteurs plus Wuf van Ginkel en Bert van Donkelaar daarom gisteravond al op weg naar het volgende bivak (Fort Chacal), waar ze vanochtend meteen aan de slag kunnen en een hele dag en avond de tijd hebben.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *