Heftige stop voor Van de Laar in vijfde etappe

In de vijfde etappe van de Africa Eco Race heeft de équipe Fried van de Laar Racing een heftige tussenstop moeten maken. Op zo’n 70 kilometer voor de finish van de 436 kilometer lange proef kwam de truck als eerste aan bij een motorrijder die zwaar was gecrasht. Jan van de Laar zette de truck dwars om het slachtoffer te beschermen, terwijl broer Ben via de satelliet noodhulp inschakelde.

Foto Rallymaniacs


Het incident maakte grote indruk op de driekoppige crew. “Het zag er niet goed uit”, vertelt Jan van de Laar nog licht aangeslagen in het bivak in Dakhla. “Ben had contact gelegd met de organisatie om een helikopter te laten komen en ondertussen leidden Dolf en ik de andere deelnemers om zodat die motorrijder uit het stof lag. Een paar andere motorrijders hebben eerste hulp verleend.”

Foto Rallymaniacs


De truck stond bijna 40 minuten bij het ongeval en daarom kreeg Van de Laar 35 minuten van de verloren tijd terug. Zodoende kwam hij als tweede truck in de uitslag van de dag te staan, op 49 minuten van etappewinnaar Vladimir Vasilyev en slechts 13 minuten achter Gerard de Rooy.
“Het ging ook fantastisch”, zegt Van de Laar. “Vooral het eerste stuk was top. Het was een absurd snelle proef. We hebben gemiddelden van 115 kilometer per uur gehaald. Plankgas in de hoogste versnelling, voortdurend.”

Foto Rallymaniacs


De DAF had niet veel te lijden van de snelle etappe, maar voor de zekerheid wordt die morgen op de rustdag in Dakhla – aan zee! – helemaal binnenstebuiten gekeerd. “Dan is ie weer helemaal fris voor de duinen in Mauretanië in de tweede week.”

Tekst: M-Press Productions

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *