280 DAF New XF Trucks voor Primafrio

Het toonaangevende Spaanse transportbedrijf Primafrio heeft 280 DAF XF trucks in gebruik genomen. “We hadden al 30 New XF’s aan onze vloot toegevoegd. Op basis van de uitstekende betrouwbaarheid en de brandstofefficiency van die eerste serie, hebben we nog eens 250 exemplaren aangeschaft”, aldus Juan Conesa, Managing Director van Primafrio. “Deze fantastische nieuwe trucks maken deel uit van onze strategie om onze activiteiten in heel Europa verder uit te breiden.”
DAF XF Euro 6
Vanaf de oprichting in de vroege jaren zestig heeft Primafrio zich ontwikkeld tot een toonaangevend transportbedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van zowel gekoelde en diepgevroren voeding als hoogwaardige goederen. Het is in zijn segment een van de snelst groeiende bedrijven van Europa. Primafrio houdt kantoor in Murcia en heeft daarnaast vestigingen in Andalusië, Catalonië en Baskenland. Daarnaast heeft de onderneming satellieten in Portugal, Frankrijk en Duitsland. Dankzij onder meer de state-of-the-art magazijnen voor geconditioneerde goederen, kan Primafrio zijn klanten een breed scala aan added-value-logistics aanbieden. De totale Primafrio-vloot bestaat momenteel uit meer dan 2.000 trucks.

Beslissing op basis van marktonderzoek
“We hebben de DAF XF gekozen op basis van een uitgebreid marktonderzoek”, stelt Juan Conesa. “Om onze positie als premium transporteur te ondersteunen, gingen we op zoek naar de allerbeste truck, die tegen de laagste operationele kosten inzetbaar is en het laagste brandstofverbruik heeft. Bovendien hecht Primafrio veel waarde aan het milieu. DAF overtrof onze verwachtingen. Met de introductie van de New XF is het brandstofverbruik – en daarmee de CO2-uitstoot – met minstens 7% gedaald en zet DAF de nieuwe norm. Op dezelfde manier hebben we bekeken wat voor onze chauffeurs de best mogelijke truck met het hoogste rij- en leefcomfort zou zijn. Daarom hebben we gekozen voor de meest comfortabele en meest ruime cabine: die van de XF Super Space Cab.”
DAF XF Euro 6
De 250 New DAF XF trucks zijn uitgerust met 12.9 liter PACCAR MX-13-motor (365 kW/480 pk).

“Het feit dat toonaangevende transportbedrijven zoals Primafrio kiezen voor de New DAF XF – de International Truck of the Year 2018 – is een enorme erkenning van de kwaliteit, betrouwbaarheid, efficiëntie en het chauffeurscomfort van de trucks”, stelt DAF Trucks president Preston Feight.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *