Veevoerspecialist Fransen Gerrits neemt vijfde Scania in gebruik

Onlangs nam Fransen Gerrits uit het Noord-Brabantse Erp de vijfde Scania in het wagenpark in gebruik. Al honderdtwintig jaar is het bedrijf toonaangevend in de veevoerbranche en maakt voor het vervoer van haar producten gebruik van een eigen vloot. De nieuwe Scania is een P410 uitgerust met de zuinige 13 liter SCR-only motor. De lage P-cabine staat garant voor makkelijk in- en uitstappen en een onovertroffen zicht rondom de truck. Vooral bij het rangeren op de krappe boerenerven biedt dit overzicht veel voordelen op het gebied van veiligheid. Net als de andere Scania’s is ook dit voertuig ondergebracht in een full service Reparatie- en Onderhoudscontract bij Scania Veghel. De diepgaande samenwerking maakt dan ook dat Fransen Gerrits en Scania als partners te werk gaan.

De Scania 13 liter motorreeks heeft inmiddels een ijzersterke reputatie opgebouwd als zeer zuinige krachtbron. Regelmatig vestigen de motoren nieuwe brandstofrecords tijdens testen in binnen- en buitenlandse vakmedia. De keuze van Fransen Gerrits voor deze motoren is dan ook duidelijk. Het bedrijf heeft zowel de 450 pk als de 410 pk 13 liter versie in gebruik. Brandstofverbruik staat sterk in de focus. Niet alleen vanwege de lagere exploitatiekosten, maar ook de lagere CO2 uitstoot speelt hierbij een belangrijke rol. Vanwege de toepassing maakt men immers relatief veel PTO-uren binnen de leefomgeving van de klanten. Franssen Gerrits combineert de trekkers met een 24 tons Welgro bulkoplegger.

In 1897 startte het familiebedrijf, met een molen, haar activiteiten en nu, honderdtwintig jaar later, is Fransen Gerrits uitgegroeid tot een belangrijke speler in de branche. Men ontwikkelt en produceert veevoeders en distribueert deze door heel Nederland. Van origine is men zelf gespecialiseerd in varkensvoeders; via Victoria mengvoeders is men actief in de rundvee- en konijnensector. Fransen Gerrits beschikt over eigen R&D, productie-, op- en overslagfaciliteiten om haar activiteiten zo dicht mogelijk bij die van haar klanten aan te laten sluiten. Jaarlijks produceert men ruim 700.000 ton voer dat de weg naar de klanten zonder problemen weet te vinden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *