[video] Morocco Desert Challenge ’17: Van der Horst racing

Het team Van der Horst Racing met Belgen Christoph Stroo en Pieter-Jan Matthijs en de Oostenrijkse Julia Schrenk werd 15e in het truckklassement van de Morocco Dessert Challenge. Een tegenvallend resutaat, gezien de vijfde plaats een jaar eerder, maar dat heeft zijn redenen. In 2017 waren er veel problemen voor het team. Op dag 1 lagen ze tweede algemeen, maar op 30 kilometer voor de finish brak de intercoolerbuis af. Op dag 2 werd veel tijd verloren door een liegend bandenaflaatsysteem. De derde dag was het heftigst, de truck was gekanteld in de duinen wat zeker 5 uren gekost heeft. Het weer rechtop zetten was niet eens het lastigst, maar de motor wilde niet meer aanslaan. Christoph Stroo: “Terug rijdende ondervond ik dat koppeling eens niet en dan eens wel werkte wat als gevolg had dat we na tien kilometer helemaal geen koppeling meer hadden. Toch hebben we de finish gehaald, daar de versnellingsbak er uit gehaald en gezien dat koppeling gebroken was. Deze hadden we niet bij ons, dus was het eigenlijk over, tot we 2 dagen later een nieuwe hebben gekregen van janus van Kasteren, waarmee we toen na twee dagen weer konden rijden. Het kalf was toen al verdronken, maar we hebben nog wat kunnen spelen en zijn aangekomen.” Het team is er in april weer bij, hopelijk heeft het dan meer geluk!
DAF CFToyota LandcruiserDAF CFDAF CFDAF CFMAN KATRenault Premium 2nd genMercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3Renault Premium 2nd genDAF CFRenault Premium 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *