Svempas Scania 3000

Scania T143Een legendarische showtruck is de op een Scania T143 gebaseerde Scania 3000 van Sven-Erik “Svempa” Bergendahl. Oscar Hoogendoorn: “Dit is absoluut geen racetruck.Toen Svempa de eerste keer met deze truck kwam om te racen werd hij gelijk afgekeurd omdat hij zijn cabine had verlaagd en daarmee niet conform was aan het reglement. Een tegenvaller voor hem maar aan de andere kant wilde hij toch niet het hele seizoen rijden daar hij meer met zijn show trucks rondtrekt.”Scania T143Ook over het optreden op het Truckstar Festival, waar Marco Havers bijgaande foto’s maakte, heeft Oscar een anekdote: “Svempa kwam hier naar het Truckstar Festival met deze Scania 3000 om een dragrace demonstratie te geven. Maar helaas, hij bakte er niets van, tenminste, de truck niet. Wat was het geval. De Scania 3000 hing achter de 5-asser bergingstruck en had heel erg slecht weer gehad vanuit Zweden. Alles was doorweekt, met name de elektrische bedrading en kasten etc. Alles was ontregeld en zijn show viel letterlijk in het water 🙁 ”
Scania T143

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *