Nieuwe huisstijl en Volvo’s voor Land Harkema

Land Transport uit het Friese Harkema begint het jaar goed met de aflevering van de eerste nieuwe Volvo FH uit een serie van vijf. De nieuwe Volvo FH Globetrotter 6×2 trekker is de eerste truck in de vloot die voorzien is van de nieuwe huisstijl van Land Transport.

Directeur en eigenaar Hennie Dijkstra van Land Transport zet met de nieuwe huisstijl een nieuwe koers in. Op dit moment is een deel van de 41 trekkende eenheden nog wit maar op termijn krijgt alles deze nieuwe huisstijl. ,,Wij hadden voor onze afdeling koelvervoer altijd een afwijkende kleurstelling maar voortaan doen we alles in deze nieuwe huisstijl. Dat wil zeggen dat alle nieuwe materieel deze oranje- antraciet kleuren krijgt. Daarmee ontstaat er meer eenheid en wordt het eenvoudiger om voertuigen uit te wisselen tussen de verschillende afdelingen’’ aldus de directeur.

Uiteenlopende klanten
Land Transport is van origine een familiebedrijf wat in 1923 werd opgericht in Harkema. Onder de huidige leiding is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererend transportbedrijf met verschillende disciplines. Zo is er het koeltransport, maar ook exceptionele transporten worden uitgevoerd door het Friese bedrijf. Dijkstra: ,,Wij werken voor uiteenlopende klanten in de bouwsector, maar wij bedienen bijvoorbeeld ook de staalindustrie. Ons wagenpark is net zo divers als het werk, en loopt uiteen van koeltrailers en schuifzeilopleggers tot uitschuifbare semi- diepladers en combinaties met autolaadkranen.’’

Chauffeursvoorkeur
Twee van de vijf nieuwe Volvo trekkers zijn voorzien van een voorloopas. De trucks vormen deels een uitbreiding van de vloot. ,,We maken momenteel naast onze eigen 41 trucks gebruik van de diensten van gemiddeld twaalf charters. De groei zit er in en we prijzen ons gelukkig dat we geen personeelstekort hebben. Er melden zich zelfs nog wekelijks nieuwe chauffeurs aan’’ aldus Dijkstra. Reden voor deze aanwas van personeel ziet Land Transport in de onderlinge sfeer binnen het bedrijf en in het materieel. ,,Wij doen graag wat extra’s voor onze chauffeurs en dat wordt op prijs gesteld. Verder hebben we ons bij de keuze voor Volvo mede laten leiden door de voorkeur van de chauffeurs.

Nijwa Trucks
De trucks worden geleverd door Volvo Trucks dealer Nijwa uit Beilen. Dijkstra heeft inmiddels een lange ervaring met Nijwa opgebouwd en is bijzonder tevreden over de samenwerking. Voor reparatie, service en onderhoud van zowel de FH’s als haar getrokken materieel gaat Land Transport gebruik maken van de nieuwe vestiging van Nijwa in Drachten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *