Dakar terugblik 2011: Van den Bosch zorgt voor spektakel op Eurocircuit

DAF CF serieWe schrijven 2011. Eurocircuit Valkenswaard. RTL GP Preproloog voor de Dakar 2012. Onder de deelnemers van het vrachtwagenklassement het team van X-dakar. Dat team kwam uit met drie rallytruck’s uit de stal van Eimbert Timmermans, zelf deelnemer in een van de trucks. De andere werden bestuurd door Frits van Eerd en Peter van den Bosch.DAF CF serieLaatstgenoemde zorgde tijdens de competitie op de baan voor spektakel. Tijdens het oprijden van ‘de bult’ legt van den Bosch de truck op zijn kant. Deze beruchte bocht is in de jaren van de pre-proloog vaker lastig geweest voor de deelnemers. Gerard de Rooy heeft er eens tot zijn assen toe vast gestaan. Ginaf Rally Power heeft in het verleden ook al eens de spiegel kapot gemaakt door de truck er boven op te leggen. En dan zijn er nog de nodige momentjes geweest waar een kleine fout bij het schakelen zorgde dat deelnemers stil vielen.DAF CF serieGelukkig is Defensie bij iedere editie van de pre-proloog aanwezig met de sterke DAF-takeldoos, zodat ook in de mulle en losse ondergrond, de truck van Van den Bosch in relatief korte tijd weer op de wielen stond. Hiertoe moest de takelwagen wel enkele malen worden verzet om op een stabiele ondergrond zijn kunsten te vertonen.DAF CF serieHet zal je niet verbazen dat de mannen niet de snelste tijd op de klok hebben gezet, maar ze waren wel het meest besproken team van die dag. Uiteindelijk heeft men de blikschade weten te herstellen en stond de truck als nieuw aan de start van de rally. Peter van den Bosch eindigde in de dakar van 2012 als 22e. De rally werd bij de trucks dat jaar gewonnen door Gerard de Rooy.DAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serie
Tekst en foto’s Hans Kramer.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *