De Colani van Samsung

Colani showtruck
Luigi Colani is een bekende Duitse ontwerper die vele verschillende soorten producten ontwierp, waarbij zijn aerodynamische vormen opvallen. Al in de jaren ’70 ontwierp hij ook enkele trucks, die hij deels in eigen beheer liet bouwen. Zo’n truck kwam ik onlangs tegen bij het hotel waar ik overnachtte. Het ging om een op een DAF-chassis opgebouwde showtruck die gebruikt werd tijdens een verkooptop van Telefonica. Ook hier is aerodynamica een belangrijke factor die hier het brandstofverbruik met meer dan de helft zou doen dalen. De trucks werden nooit in grote productie genomen, maar enkele showtrucks werden wel gemaakt, die voornamelijk fungeren als eye-catcher.
Colani showtruck
Tekst en foto’s Jan Clevering. Colani showtruck

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *