Op bezoek bij TTS Swifterbant


TTS Swifterbant (Truck & Trailer Service) is als een soort phoenix ontstaan uit een deel van de as van Cosmo Trucks. Toen dit concern in oktober 2014 failliet ging werd de vestiging in Swifterbant door een Zeeuwse trailerbouwer overgenomen onder de naam TTS. In januari 2016 volgde er weer een overname, door de huidige eigenaar. TTS Swifterbant maakt nu deel uit van één groep met nog twee zusterbedrijven: DAF dealer TSF in Heerenveen en RMO- en bulktrailerspecialist TTS in Sneek.

TTS Swifterbant is zich bewust van haar geschiedenis, maar heeft de ogen op de toekomst gericht. Zo is ze bij de start in 2014 begonnen met zes monteurs, inmiddels zijn dat er twaalf met plek voor meer en wil men zelfs doorgroeien naar zestien van deze vakmannen. De nadruk lag in het begin op trailers (met name voor losgestort vervoer, logisch midden in de aardappelregio), maar onderhoud, reparatie en aflevering van nieuwe trucks is een nieuwe tak binnen het bedrijf. Met een verdeling 70% trailers en 30% trucks en bussen is er nu een gezond evenwicht bereikt.

De afgelopen jaren heeft TTS Swifterbant een stabiele basis opgebouwd, zodat men met vertrouwen de toekomst tegemoet gaat. Er zijn mooie prestaties geleverd. Zo is de werkplaats met 30 procent uitgebreid. Deze is uiteraard ook uitgerust met alle moderne apparatuur die je daar mag verwachten en de monteurs zijn up to date geschoold door de MAN Academy. Dat laatste is het gevolg van wellicht de grootste prestatie: sinds kort is men MAN-dealer geworden. Een uitzonderlijke krachttoer en direct een mooie impuls voor de regio, waar geen truckdealers en maar weinig garages voor bedrijfswagens aanwezig zijn.

Naast het dealerschap voor MAN is TTS Swifterbant ook een officieel servicepunt voor Knapen en Kraker. Dit alles in het kader van ‘one stop shop’: regulier onderhoud, reparaties van schades, banden en andere onderdelen, een wasstraat, alles is op De Kolk 29 onder één dak te vinden.

Zoals je van een modern bedrijf mag verwachten houdt men natuurlijk goed rekening met het milieu. Uiteraard is er een gescheiden afvoer en een eigen gesloten milieustraat voor de afval- en reststoffen. Als klap op de vuurpijl is er nog de volledig elektrische Smart als chauffeurswagen.

TTS Swifterbant is nog op zoek naar eerste en tweede monteurs. Wie ook bij dit prachtige bedrijf wil werken, kan dus nu zijn kans grijpen. Neem voor meer informatie contact op met TTS.


Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door TTS Swifterbant.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *