Morocco Desert Challenge ’17: eb Rallyteam

GINAF G3333-S
Bij de Morocco Desert Challenge van 2017 eindigden de immer sympathieke navigator Sijbrand Booij rn coureur Eelco Bekker op de twaalde plaats bij de 4×4’s in hun Toyota Landcruiser. Maar gemakkelik ging dat niet, dit postte Sijbrand op zijn facebookpagina:
Toyota Landcruiser
De laatste keer dat ik met mijn rug tegen een rally-voertuig zat waren had ik net de blauwe knop van de Iritrack ingeduwd. Dakar 2016. Einde verhaal.
Toyota Landcruiser
Zo ernstig is het nu niet, maar wel redelijk vergelijkbaar. De koppeling van de ORD ligt eruit, we staan in een duinpannetje en gelukkig net naast een van de organisatieheli’s. Waar ik dan nu ook maar tegenaan leun.
Toyota Landcruiser
Het is wachten op de sweepertruck. Op 15km van de finish, net een kilometertje of 3 de duinen in. Mooi klote. Normaal gesproken was het nog een half uurtje en dan zaten we met een koud biertje stoere verhalen te vertellen.
Toyota Landcruiser
Weinig stoere verhalen op dit moment. En er is weinig anders te doen dan dit verhaal maar schrijven terwijl we ongetwijfeld nog een paar uur op de duintop gezandstraald worden.
Toyota Landcruiser
Na 3 uur bellen we de organisatie, of ze een tijd kunnen geven waarop we de sweepers kunnen verwachten. “Morgenochtend”, is het antwoord. Door de opstekende zandstormen gaan de sweepers niet de duinen in. We kunnen kiezen, of bij de auto overnachten, of met de heli mee.
Toyota Landcruiser
Met lichte tegenzin kiezen we na een paar minuten overpeinzen voor het laatste.
Toyota Landcruiser
10 minuten later, een nieuw deja-vu als we met onze helm onder de armen het bivak inlopen…
Toyota Landcruiser
Er is alleen 1 groot verschil, morgenmiddag rijden we weer!
GINAF G3333-SToyota LandcruiserToyota LandcruiserToyota Landcruiser

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *