Naam Eddie Stobart verdwijnt wellicht van trucks


Een paar jaar terug is Edward Stobart, de man die het roemruchte transportbedrijf van zijn vader groot heeft gemaakt, overleden. Zijn bedrijf, wat niet alleen uit een transportbedrijf bestond, maar ook bijvoorbeeld een grote energietak heeft, is daarna deels uit elkaar gevallen. Zo is nu de situatie ontstaan dat Eddie Stobart transport nog maar voor 12,5% eigendom is van de Eddie Stobart Group, het oude moederbedrijf. Tot en met 2020 mag men de naam Eddie Stobart nog gebruiken, maar als het daarna nog de naam ‘Eddie’, ‘Stobart’ of de combinatie daarvan nog op de trucks en het briefpapier wil zetten, mag het miljoenen ponden aftikken aan het moederbedrijf. Als het de naam in bruikleen wil hebben kost dat 3 miljoen pond per jaar. Als men de naam alleen in het Verenigd Koningkrijk wil blijven gebruiken 15 miljoen pond, en het exclusieve recht op het gebruik van de naam moet zelfs 50 miljoen pond kosten. De aandeelhouders, en CEO Alex Laffey in het bijzonder, zitten daar niet op te wachten, dus wellicht wordt er al op heel korte termijn overgeschakeld op een nieuwe naam. De complete vloot word in een periode van 3 jaar vervangen, dus dan is na 2020 de naam verdwenen. Zou toch zonde zijn…
Scania cabine

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *