De auto’s van Techniek enzo

Laten we eerlijk zijn en gewoon zeggen dat een gemiddeld Nederlands industrieterrein nou niet bepaald de meest gezellige plek is waar je je kunt wandelen, toch doe ik dat regelmatig voor een van mijn andere blogs hier, want hoe klein Belfeld ook is, er komt genoeg leuks voorbij. En tijdens die wandeling kom ik al heel lang zonder het te weten langs een hele gezellige plek, het begon allemaal toen ik in een weekend langs kwam gewandeld en helemaal heel ver weg achter op het terrein een Renault Alliance (waarover in een later blog meer) meende te zien en dat is een zeldzaam ding in Nederland.

Dus op de eerst volgende dag dat het ging heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben het terrein op gewandeld, half verwachtend door een boze kerel met een schuimbekkende herdershond van het terrein gestuurd te worden. Maar het tegenover gestelde bleek waar te zijn, de herdershond was er wel, maar het bleek een vriendelijke variant te zijn. En de boze eigenaar, dat klopte ook niet want zonder dat ik het wist was ik het terrein van Techniek enzo opgewandeld.

Een dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met hart en ziel bestierd door Ellen en Gert-Jan. En samen een aantal vrijwilligers zetten zij zich 5 dagen per week in om hun mensen een nuttige en prettige dagbesteding te bezorgen. De naam zegt het al de clienten werken in hun eigen tempo en niveau aan auto’s of maken iets moois met de naaimachine of kwast.

Na een heerlijk bakje koffie met een koekje werd ik door Huub rondgeleid over het terrein. Helaas verkeerde alles niet meer in goede staat, Techniek enzo is namelijk twee jaar geleden op hun oude locatie in Tegelen getroffen door een grote brand waar ze alles zijn kwijt geraakt. Na die brand zitten ze nu dus in Belfeld. En proberen ze met de beperkte middelen en materialen die ze hebben hun clienten een fijne dagbesteding te geven.

Op mijn vraag of ze na de brand nog iets konden gebruiken was het eerlijke antwoord: alles. Dus mocht je nog iets hebben waarvan jij denkt dat Techniek enzo het kan gebruiken en het staat in de weg breng dan eens een bezoekje aan de website van Techniek enzo, daar staan ook het telefoonnummer en emailadres voor eventuele donaties.

Mercedes Benz W108

Bovenstaande auto is een leuke voor de kenners van Japanse auto’s, ik kende dit type Suzuki alleen van foto’s en kan me niet herinneren dit type ooit in het echt gezien te hebben. Want zeg nou zelf hoe vaak heb jij een Suzuki Fronte gezien?

Voor de liefhebbers van oud Russisch staal speciaal deze Wolga GAZ en zoals het betaamt loopt deze auto ondanks een gescheurd motorblok nog als een zonnetje

Unimog, type onbekend voor mij, lijkt me eentje uit de 400 serie.

Nog een Mercedes Benz W108, dit keer in wat betere staat en rijdend.

Rover P80

Santana Ligero (in de leger uitvoering).

Mercedes Benz 380 SEC (met wat volgens mij de originele velgen zijn) met een vierliter V8 moet dit toch een zalige wagen zijn om kilometers mee te maken.

Ford Zephyr 6 mark II

 

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *