De Volvo’s van Ederveen

Midden jaren ’80 van de twintigste eeuw waren er een aantal trucks die tot de verbeelding spraken van iedere (jonge) truckspotter. De Volvo F12 Globetrotters van A.J. Ederveen behoorden hier zeker bij.

Bertus Ederveen had er werk van gemaakt om zijn trucks op te bouwen. Naast een ‘special paint’ styling kregen de trucks een Australisch uiterlijk met onder andere een bullbar, zonneklep, voorruitbeschermer, custom-made tanks en achterspatborden en uiteraard staande uitlaatpijpen. Toplichten, andere buitenspiegel en luchthoorns maakten het uiterlijke festijn compleet.

Ik fotografeerde de trucks tijdens meerdere edities van het Truckstar Power Festival, een evenement wat destijds nog gehouden werd op het circuit van Zandvoort. Voor de volledigheid plaats ik niet alleen mijn foto’s in deze blog, maar ook de opnamen van Sjoerd Hamstra.

BN-96-BS Volvo F12 Globetrotter

Volvo F12

Volvo F12

Volvo F12

Volvo F12

BX-19-KP Volvo F12 Globetrotter

Volvo F12

Volvo F12

Volvo F12

Tekst: Jaco Terlouw.
Foto’s: Jaco Terlouw en Sjoerd Hamstra.

2 Comments

  1. Bert van Kooij 12 maart 2018 Reply
  2. Wout Van Wijngaarden 26 augustus 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *