De levens van een aantal zwaar transport Scania’s

Scania 113
Op weg naar de ruilbeurs in ‘t Haske in Joure komende vanaf de A7 kwam je op de Sewei, een brede weg langs een industrieterrein met mooie straatnamen als Transportwei, Fabrykswei, Ambachtwei en ga zo maar door. (Voor de leken die de Friese taal niet machtig zijn, wei is weg…..)
Scania 113
Als Scania fan en verzamelaar kwam ik veel bij ruilbeurzen in Houten en Joure, en natuurlijk nam ik altijd mijn fotocamera mee.Altijd was er wel wat bijzonders te zien. Zo ook die ene zaterdag toen er enkele Scania’s van Zwagerman op eerder genoemde industrieterrein stonden. Helaas kon ik er niet echt dichtbij komen maar had ze toch goed op de foto kunnen zetten.
Scania 112
Enkele maanden later zag ik een paar Scania’s staan die me wel erg bekend voor kwamen. Aangezien ik in die tijd nog gewoon met negatieven rolletjes fotografeerde en er nog geen digitale camera’s bestonden kon ik pas de kentekens checken nadat de foto’s ontwikkeld en afgedrukt waren. En ja hoor, ik had gelijk. De Scania’s zijn overgespoten in De Vries Joure kleuren. Nu DVJ genoemd.
Scania 112
Of de wagens nog steeds bij DVJ zijn betwijfel ik, waar ze nu dus zijn is voor mij een raadsel. Wie weet het van jullie? (tekst en foto’s Marco Havers)
Scania 112

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *