Een Scania T143 op de Maasvlakte

Scania T143

Langs autoweg N15 (Steenen Baakplein – Yangtzekanaal v.v. is het op meerdere plekken fijn fotograferen voor de truckspotter. Vanwege de plaatselijk geldende milieuzone rijden er zeer recente trucks. Daarbij heb ik (Jaco Terlouw, red.) veel belangstelling voor containercombinaties.

Op 29 juli 2015 fotografeerde ik de Scania T143H van Wiegel uit Nootdorp op Maasvlakte. De truck is een uitzondering binnen de milieuzone. Met een eerste afgifte van het kentekenbewijs op 2 februari 1994 zou de truck hier niet mogen zijn. Gelukkig biedt Havenbedrijf Rotterdam een ontheffing voor vrachtauto’s welke niet in de milieuzone mogen komen.

Scania T143

Scania T143

Voor alle dieselvrachtauto’s geldt een inrijverbod, behalve voor vrachtauto’s met een Euro VI-motor en voor vrachtauto’s die vóór 1 januari 2013 op kenteken zijn gezet en niet ouder zijn dan 7 jaar. De Scania T143 uit 1994 heeft een Euro I status.

De torpedo van Wiegel ontving een ontheffing. Kort na het maken van de foto werden de activiteiten van het transportbedrijf gestaakt. Het kenteken is doorgehaald en het lijkt erop dat de Scania inmiddels geëxporteerd is naar Noorwegen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *