D.W. van Rooijen uit het archief van René Henkes


Iedereen die iets met trucks & transport heeft, zal het herkennen: Je hebt zo je favoriete bedrijven die je om allerlei redenen volgt. Het kan natuurlijk zijn dat je er zelf werk, maar ook omdat je hun wagenpark het mooiste vind, hun vorm van transport je interesseert, etc.

Ook ik (René Henkes, red) ontkom niet aan het bovenstaande. Ik kan mijzelf nog altijd voor mijn kop slaan dat ik nooit foto’s heb gemaakt van Kalff Trans uit Westzaan/Zaandam of maar enkele foto’s heb van Van Amerongen uit Barneveld. Maar goed, het is niet anders. Gelukkig was ik, toen ik in de jaren ’90 ieder jaar nog trouw naar het Truckstar kwam, wel zo slim om foto’s te maken van de trucks van D.W. van Rooijen uit Spijkenisse. Ik keek altijd uit naar hun komst. Ook al ben ik hartstikke kleurenblind, ik vond hun wagens een mooie huisstijl hebben. Opvallend en herkenbaar maar toch ook weer niet teveel toeters en bellen. Precies zoals ik het toen en ook nu nog altijd graag zie.

Bij het in 1983 begonnen transportbedrijf bestond een duidelijke voorkeur voor Volvo’s, maar zoals je op de foto’s kunt zien reden er ook Scania’s, DAF en zelfs een Renault R rond. Vlak voor het faillissement van het transportbedrijf (in 2013) reden er echter alleen maar Volvo’s. Op het hoogtepunt van het transportbedrijf waren er 24 trucks in dienst.

De meest opvallende wagen die bij het bedrijf in al die jaren rondreed was de stoere Volvo NL12. Niet uitgevoerd als trekker maar als bakwagen voor het transport van containers.

Na het faillissement van het transportbedrijf, is de focus volledig komen te liggen bij warehousing. Een activiteit waar men al mee bezig was sinds 2001. De naam D.W. van Rooijen & Zn zien we niet meer terug. Tegenwoordig opereert men onder de naam D.V.R. Group. Deze naam kom je overigens ook weer tegen op diverse trucks, welke opereren onder de naam D.V.R Trucking. Helaas is de eens zo mooie huisstijl op deze wagens niet meer terug te vinden. Gelukkig zijn de (analoge) foto’s er nog!


Tekst en foto’s René Henkes.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *