Mercedes-Benz Arocs 4852 8×4 voor Houterman Autosleepdienst

Houterman Autosleepdienst B.V. uit Wijchen heeft een unieke Arocs 4852 8×4 met zware afsleepinstallatie van De Groot Techniek B.V. in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor bergingswerkzaamheden van zware bedrijfswagens zoals vrachtwagens en bussen. Begin dit jaar leverde Mercedes-Benz dealer Rüttchen Automotive tevens twee Atego 1224 L en 1524 L trucks en een Antos 1833 L af bij de autosleepdienst.

Arocs met zware afsleepinstallatie

De nieuwe Arocs 4852 8×4, voorzien van 15,6 liter 517 pk (380 kW) sterke turbo compound motor, wordt ingezet voor bergingswerkzaamheden. De truck is daarom uitgerust met Wrecker zware afsleepinstallatie van De Groot Techniek B.V. uit Brakel. Vanwege de zware lading is gekozen voor een vierasser waarvan de twee achterste assen (technisch 16 ton per as) worden aangedreven. Hiermee worden de aslasten perfect verdeeld, waardoor de Arocs voor de berging van elke bedrijfswagen inzetbaar is, ongeacht het totaalgewicht en de lading van het weg te slepen voertuig. De basis van de truck bestaat uit een Arocs kipperchassis dat is voorzien van een maatgesneden opbouw voor de bergingswerkzaamheden van zware bedrijfswagens. Deze bijzondere Arocs, is voorzien van een comfortabele streamspace cabine, zodat de combinatie ook ingezet kan worden bij werkzaamheden in het buitenland.

De zware afsleepwagen is voorzien van Wrecker installatie type DGT26000W, die is voorzien van tweemaal 20 ton Sepson lieren, dubbeluitschuifbare boom in hoofdarm, aluminium kasten, LED verlichting en ballast onder voorbumper.

Sinds 1966 Mercedes-Benz

De trucks van Mercedes-Benz zijn van oudsher een vaste waarde binnen de autosleepdienst van de broers Paul en Frank Houterman. Het wagenpark van 27 trekkende eenheden bestaat, op twee voertuigen na, uit trucks van het merk met de ster. De chauffeurs van Houterman Autosleepdienst B.V. zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar. Daarbij is het belangrijk dat zij permanent kunnen vertrouwen op betrouwbare bergingsvoertuigen.

Houterman Autosleepdienst B.V.

In 1966 begon oprichter Nol Houterman zijn bergingsbedrijf in Lent. In de loop der jaren wordt het dienstenpakket uitgebreid met zware bergingen, opslag van geborgen voertuigen, autodemontage en de verhuur van vorkheftrucks. In 1993 namen zoons Paul en Frank het bedrijf over en breidden het verder uit met een nevenvestiging in Wijchen. Tegenwoordig heeft Houterman Autosleepdienst naast het hoofdkantoor in Wijchen vestigingen in Nijmegen, Arnhem en Wehl en is het bedrijf vooral actief in de regio Oss, Nijmegen, Arnhem, Zevenaar en Doetinchem. Houterman Autosleepdienst B.V. heeft 40 medewerkers in dienst. Het wagenpark van het bedrijf bestaat uit 27 trekkende eenheden waarvan er 25 afkomstig zijn van Mercedes-Benz.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *