Citroën Blitz: Nieuwe Opel Vivaro wordt zusje van Peugeot Expert

Opel en Vauxhall zijn onlangs door PSA (het bedrijf achter onder andere Citroën en Peugeot) overgenomen. Dit heeft behoorlijke gevolgen voor de organisatie. Zo wordt er nu een miljoeneninvestering gedaan in de Vauxhall fabriek in Luton, waar de Vivaro wordt gebouwd. Dit in voorbereiding op 2019, als het nieuwe model Vivaro daar van de band zal rollen.

Naast Luton zal dit model ook in Hordain, bij ‘SEVEL Nord’ gebouwd worden. Het is dan een zustermodel van Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Toyota ProAce. Deze familie zal in 2019 dus 5 leden hebben.

De nieuwe Vivaro baseert zich op het PSA EMP2 platform. Andere modellen die op datzelfde platform baseren zijn naast de eerder genoemde modellen onder andere ook de nieuwe Citroën Berlingo/Peugeot Partner/Opel Combo, Citroën C4 Picasso, Peugeot 408, de aanstaande Citroën C6, DS 7 Crossback en de Opel Grandland X.

One Response

  1. Marco Brusche 6 april 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *