[video] Een weg waar muziek in zit bij Jelsum


Afgelopen weekend hebben ze op de N357 bij Jelsum strepen op de weg gezet, en wel op zo’n manier dat het Friese volkslied klinkt als je er met 60 overheen rijdt. Alleen jammer dat het een 80-weg is. Voor mij als directe bewoner (ik woon in Koarnjum, het tweelingdorp van Jelsum) kan ik dus wat extra reistijd gaan rekenen.Maar dat moest toch al, Hallumers rijden ook traag. ­čśë De barriers om de weg heen werken als klankkast.

Mensen die nog dichter bij wonen, zijn er om een andere reden niet heel erg blij mee. Neem nu ‘Grutte Pier’, die woont en werkt direct aan dit stukje weg. Zijn commentaar:

Het Friese volkslied……
daar erger ik me zomaar niet aan.
Maar na twee dagen en een nacht lang ben ik er helemaal klaar mee! Welke verstandloze heeft bedacht dat het leuk zou zijn om net boven Leeuwarden plakaten op de weg te lijmen die, wanneer je er overheen rijdt, het friese volkslied ten gehore brengen?! Superleuk! Maar NIET in de buurt waar huizen staan en de mensen continu, dus dag en nacht dit moeten horen. Slapen is er niet meer bij met die herrie. Het is net of staat er iemand naast je bed met een trompet te tetteren! Continu hetzelfde deuntje, horendol word je er van. Iedereen in een straal van 500 meter is in 1 weekend gek geworden. Welke malloot heeft dit ingenieuze plan bedacht?
Als automobilist leuk om er overheen te rijden. Maar taxi’s probeerden afgelopen nacht om het liedje op dubbele snelheid af te spelen. Ook proberen mensen die de andere richting uit rijden het lied vice versa af te spelen! Provincie Friesland waar ben je in Godsnaam mee bezig. Haal weg die zooi en verplaats het naar een plek waar niemand er last van heeft, stelletje onnadenkende bureaucraten!


Maar, laat ik positief afsluiten, ik kon een paar mooie actiefoto’s maken van Sjouke van Kammen (ook de filmer van de bergingswagen over de weg) die de verlichting voor de mannen die deze kunst aan hebben gelegd vrijdag heeft geplaatst en zondag weer op heeft gehaald.
MAN TGL 2nd genMAN TGL 2nd genMAN TGL 2nd genMAN TGL 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *