Mitchel van den Brink debuteert in team Mammoet Rallysport

Het team van Mammoet Rallysport staat te trappelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Vanaf zondag staat de Morocco Desert Challenge 2018 op het programma. ,,We gaan naar Marokko om te testen, om te genieten en om een zo goed mogelijk resultaat te behalen,‘’ zo maakt teameigenaar Martin van den Brink het uitgangspunt duidelijk.

De Harskamper is in zijn nopjes met de samenstelling van het team en met het feit dat Mammoet als partner aan het Veluwse rallyteam blijft verbonden. ,,Met Mammoet als trouwe partner kunnen we ons vizier weer richten op de Dakar Rally van 2019. Ik ben enorm blij dat zij ons blijven steunen. Aan ons de taak om dit vertrouwen in klinkende resultaten om te gaan zetten.’’ Naast Martin van den Brink maakt ook Janus van Kasteren in 2018 deel uit van het Mammoet gezelschap.

In de Morocco Desert Challenge 2018 is Martin van den Brink de titelverdediger. De 47-jarige Harskamper voert de startlijst aan (nummer 501). De samenstelling van de formatie van Mammoet Rallysport is enigszins verrassend. Martin gaat in Marokko van start met Wouter de Graaff en zijn 16-jarige zoon Mitchel. ,,Het wordt het debuut van Mitchel in de wedstrijd truck. Hij heeft twee jaar geleden zijn racelicentie gehaald en nu gaan we kijken hoe het gaat in een echte rally. Het belangrijkste voor hem is om veel te leren van Wouter de Graaff. Het uiteindelijke doel is om ooit met Mitchel samen de Dakar Rally te rijden. Maar voorlopig is het belangrijkste dat hij veel ervaring opdoet.’’

De jongste telg van de Mammoet Rallysport familie heeft inmiddels al de nodige ervaring als motorcrosser opgedaan en heeft laten zien ook in een vierwieler goed uit de voeten te kunnen. Net als vader Martin lijkt Mitchel een allround auto- en motorcoureur te worden. ,,We zullen de komende jaren zien wat het beste bij hem past,’’ aldus Martin. ,,In deze fase van zijn ontwikkeling zijn we afhankelijk van de kansen. In dit geval is het ook erg prettig dat Mitchel alle medewerking van zijn school, De Meerwaarde in Barneveld, krijgt om zijn sport te beoefenen.’’

In de Morocco Desert Challenge 2018 komt Martin aan de start in de vertrouwde Sherpa. Janus van Kasteren zit achter het stuur van de Renault K-520 (front-truck). Van Kasteren vormt een equipe met Frank van Hoof en Erwin van den Bosch. Voor Martin van den Brink is het dragen van de favorietenrol geen vervelende ballast. ,,We hebben in 2016 en 2017 gewonnen. Logisch dat ze ons als favoriet zien. Ik kijk er naar uit. Er staan 30 trucks aan de start en het deelnemersveld is sterker dan in voorgaande jaren.’’

De mannen van Mammoet Rallysport moeten in Marokko afrekenen met onder andere Ales Loprais (Tatra), Peter Versluis (MAN), Jos Smink (GINAF) en Gert Huzink (Renault). ,,Een sterk veld maakt het alleen maar mooier. We gaan proberen om opnieuw de winst te pakken. Na de sportieve teleurstellingen van 2017 willen we vooral het vertrouwen terugwinnen en gewoon een lekkere rally rijden.’’

De Morocco Desert Challenge 2018 begint zondag en duurt tot en met zondag 22 april. In acht etappes krijgen de deelnemers ruim 2200 kilometer op snelheid voorgeschoteld. Het opvallendste aan de Morocco Desert Challenge is het feit dat er geen verbindingsroutes op het programma staan. De acht klassementsproeven beginnen en eindigen iedere dag in het bivak.

Zondag start het rallyfeestje aan de westkust. Op het legendarische ‘Plage Blanche’, 250 kilometer ten zuiden van Agadir, wordt de eerste etappe (77 kilometer) verreden. Een week later staat het finishpodium opgesteld aan de Middellandse Zee. De achtste etappe (220 kilometer) eindigt iets ten zuiden van Oujda. In Saïdia volgt zondagavond het slotfeest en de prijsuitreiking.

Tekst: Berry Kamphorst
Foto: Arjan Schimmel

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *