Door Wierda aangepaste MAN TGS voor Hoiting

MAN TGS 2nd genEen tijd terug spotte ik bijgaande schoonheid bij Wierda in Joure, een MAN TGS 2nd gen voor Hoiting uit Gieten. Geert Veenstra wist me er meer over te vertellen:
MAN TGS 2nd gen
“Dit is wel een plaatje, vind je ook niet? Dit is een TGS 43.500 8×4 WSM. De basis is een standaard MAN 8×4 (2+2), welke af MAN al met een 10mm chassis geleverd wordt. Dus geschikt voor het opwaarderen naar een GVW van 43.000 kg.
WVT heeft hierbij het starre tandemstel gemodificeerd naar een Wide Spread tandemstel, voorzien van hydraulische vering, hydraulische starre achteras besturing en waterpasregeling. Daarnaast is de 2e vooras naar achteren geplaatst, tot 1.800 voor het tandem en is de 2e vooras voorzien van luchtvering, om de compensatie tov as 1 te kunnen regelen. Verder zijn de meeste componenten aan het chassis, zoals demper, accubak en luchtketels verplaatst om het chassis geschikt te maken voor de Italiaanse Cappellotto opbouw. Als laatste zijn zowel as 1 als as 2 naar 10.000 kg opgewaardeerd, incl. alle nodige aanpassingen aan ophanging/ remmen/ besturing, om tot een wettelijk GVW van 43.000 kg te komen. “MAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *