Van Kasteren weer op podium, Van den Brink vierde

Het team van Mammoet Rallysport heeft de derde etappe in de Morocco Desert Challenge als derde en vierde afgesloten. Janus van Kasteren was vandaag de hoogst geklasseerde ‘Mammoet’. Martin van den Brink eindigde als vierde.

In de 335 kilometer lange etappe van Touzounine naar The Dunes of the Jews kreeg de kopman van Mammoet Rallysport af te rekenen met een technische tegenslag. Tot op dat moment lag de Harskamper uitstekend op koers.

,,Na 180 kilometer hadden we de snelste tussentijd. We lagen prima op koers. Op 50 kilometer van de finish merkten we dat er iets was met het voorwiel. We zijn gestopt en toen bleek dat de moeren van de wielbouten los geraakt waren. We zijn dus net op tijd gestopt. Als het wiel er af loopt ben je verder van huis. We hebben daarmee een half uurtje verspeeld. We moesten even wachten om de remmen te laten afkoelen om de bouten weer vast te kunnen zetten.’’

In het restant van de etappe kende Martin geen problemen. ,,Alleen in de duinen hebben we even stilgestaan. We reden met een iets hoge bandenspanning en dat kostte ongeveer 10 minuten.’’

Op de finishstreep moesten Martin, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink uiteindelijk 39 minuten en 4 seconden toegeven op winnaar Ales Loprais. Peter Versluis eindigde als tweede (op 17.44) en Janus van Kasteren herstelde zich prima van de tegenslag van maandag. De rallyrijder uit Veldhoven verloor 24.52 en had geen problemen in de derde etappe. ,,De monteurs hebben de hele nacht doorgewerkt,’’ zo liet Martin van den Brink weten. ,,Vanochtend om 9.30 uur was de truck weer gerepareerd. De serviceploeg heeft een volledig nieuwe vooras gemonteerd onder de truck van Janus.’’

In het algemeen klassement spelen de mannen van Mammoet Rallysport nog altijd volop mee. Martin staat tweede achter Loprais (op 19.02) en Janus schuift voorzichtig weer richting top tien. Zijn achterstand bedraagt echter bijna 5 uur. ,,We hebben vandaag verder prima gereden en morgen gaan we weer vol aan de bak,’’ aldus de ervaren Harskamper, die als geen ander weet dat er nog voldoende kansen komen om het verschil met koploper Loprais te verkleinen. ,,Het rijden en de samenwerking met Wouter en Mitchel gaat uitstekend. We hebben voldoende vertrouwen om de komende dagen nog iets te laten zien.’’

Woensdag telt de etappe naar Fezzou 310 kilometer special. De rijders krijgen een flinke duinenpartij voorgeschoteld en naast een deel met veel fesh-fesh een uitgestrekte zandvlakte.

Tekst: Berry Kamphorst
Foto’s: Rallymaniacs en facebook Boss Machinery Dakar

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *