Hofkens HIG eerste klant dubbellucht MAN TGE

Hofkens HIG (waarbij HIG staat voor Hofkens Is Geweldig) is een landelijk opererend universeel schoonmaak- en industrieel reinigingsbedrijf met klanten uiteenlopend van grote multinationals tot bedrijven uit het regionale MKB. Voor het reinigingswerk van rioolsystemen werd een MAN TGE 5.180 met dubbelluchtmontage en achterwielaandrijving aangeschaft.

Deze MAN TGE is altijd beladen met hoogwaardige schoonmaakapparatuur die snel moet kunnen worden ingezet. De eigenschappen van de MAN TGE komen volledig tot hun recht: comfortabel door de luchtgeveerde bestuurdersstoel, maar ook aan de veiligheid is gedacht doordat de TGE standaard is voorzien van Emergency Brake Assist en zijwindassistentie. Daarnaast is de optimale benutting van het forse laadvermogen van de MAN TGE en de service die de MAN dealer biedt heel belangrijk. “Toen de TGE uitkwam, twijfelden we geen moment en wisten we meteen dat dit het juiste voertuig zou zijn voor het rioolreinigingswerk. We waren direct enthousiast”, legt directeur Mark Hofkens uit. “Wat ons erg aansprak is de mooie uitstraling van TGE. Die past heel goed bij ons bedrijf en is hiermee een verrijking van ons wagenpark. De prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend en we hebben vastgesteld dat ook onze klanten positief reageren op de TGE. Het is een stoere, robuuste verschijning.”

Meer MAN
Het wagenpark van Hofkens HIG bestaat uit 26 trucks en vijftig bestelauto’s. Volgens Hofkens is het aandeel van het merk MAN in dit wagenpark groeiende. “We hebben een prima relatie met dealer Thieu van Dorst Bedrijfswagens. Eerlijk gezegd ben ik van kinds af aan opgegroeid met Thieu Van Dorst als leverancier bij ons, ook van onze trucks”, aldus Mark Hofkens. De nieuwe MAN TGE vervoert een ontstoppingsmachine die werkt met warm water onder hoge druk waarvoor uiteenlopende spuitkoppen aan boord zijn. De TGE heeft altijd meerdere haspels bij zich, waarmee een maximale lengte van 200 meter kan worden bereikt. De TGE heeft een vaste chauffeur als expert op het gebied van ontstopping. Aan boord bevinden zich verder uiteenlopende mogelijkheden om speciale gereedschappen op te bergen en er is een kleine werkplaats om veelvoorkomende reparaties uit te voeren.

Meerdere vestigingen
Hofkens HIG heeft naast de hoofdvestiging in Oosterhout nog drie vestigingen in ons land: Breda, Tilburg en Roosendaal.

Er werken zo’n 400 mensen bij Hofkens, dat gerenommeerde bedrijven tot zijn klanten mag rekenen. Bij Hofkens HIG wordt de directie gevoerd door de tweede generatie;het bedrijf bestaat bijna zestig jaar.

One Response

  1. Tom Hoekstra 7 juni 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *