Maaitiid

Het Friese woord voor lente is ‘Maaitiid’. Wat is er dan een mooiere manier om deze mooie lentedag te vieren dan met een paar mooie maaifoto’s? De boeren zelf noemen dit overigens ‘kuilen’, want het gras wordt op een bult gelegd. Ik snap de logica ook niet helemaal, maar goed, als de koeien er maar van smullen komende winter.

Ons huis gezien vanuit het Koarnjumer Âldlân. Ik woon in het huis met de oranje dakpannen en zonnepanelen.

Wat mij betreft de mooiste grasmaaiers.

Of ik ook nog andere agrarische activiteiten gefotografeerd heb? Eg wel!

Als bijvangst had ik ook behoorlijk wat trucks op de foto. Die komen in de volgende oogstblog, waarschijnlijk op Hemelvaartsdag, online. Net als wat akkerbouwmechanisatiebeelden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *