AM General M920 In Brits-Guyana

Gelet erop dat mijn vrouw van Brits-Guyana is, maakt dat ik (Twahier Rostamkhan, red.) wel wat vaker heen en terug ga over de weg.

Dit keer mocht ik dankzij mijn jongere broer ook de jungle zien met heel wat interessant materiaal daarbinnen welke nog in mijn volgende blogs zullen verschijnen.

In dit bericht krijgt u de AM General M920 te zien. Deze truck staat in hoofdstad Georgetown. Ik reis al 3 jaren heen en terug, zag deze schoonheid altijd staan, maar door mijn kort verblijf elk keer kwam ik er niet aan toe om het op de gevoelige plaat neer te zetten. Dit keer hebb ik het kunnen doen, dan nog ook op mijn laatste verblijfsdag op de vooravond.

Ik had geluk dat de truck was ontdaan van onkruid, want dat had de achterkant bijna helemaal dicht. Op de fotos nog duidelijk te zien dat het er nog is.

De eigenaar stond mij heel vriendelijk te woord. Hij liet mij weten dat de truck al 9 jaren daar staat. De truck heeft nog nieteens een Guyanese registratie, staat nog dus daar met Amerikaans nummerbewijs, maar dan nog is er nergens een roestvlek op de chassis te zien. Deze truck heeft een Cummins motor en een Caterpillar gearbox met 16-versnellingen. Hij heeft door zijn werkdrukte geen tijd gehad om de truck in beweging te brengen. Dagelijks rijd zijn chauffeur op een Bedford TM 6×6.

Om mij de Bedford te laten zien, heeft hij mij zelf gebracht naar zijn houtzagerij waar de Bedford met een lading voor een klant gereed stond. Die moest de volgende dag gaan leveren.


De truck is een 8×6. De eerste en laatste 2 assen zijn aangedreven. De 2e as is een bogie-as. Maar indien daar een dorvoer-as word geplaatst, kun je er zo een 8×8 van maken. Zoals zichtbaar is de truck ook voorzien van een heavy-duty winch.

Tekst en foto’s Twahier Rostamkhan.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *