De oogst van een dikke week Duitsland

De afgelopen dagen heb ik bij mijn schoonouders doorgebracht. Maar echt vakantie was het voor mij niet, ik heb diverse bedrijven (De Mercedes-fabriek in Wörth, Zagro) en musea (Technik Museen Sinsheim & Speyer, Daimler Museum en Motor-Sport-Museum am Hockenheimring) bezocht. Er komt dus nog een reeks mooie blogposts vanuit Duitsland aan, maar alle tussendoortjes bij elkaar geven samen ook weer een lekkere mix, zeker aangevuld met wat Nederlandse fotos van vlak voor vertrek.

Volvo FH 4th genVolvo FH 4th gen ~ Zandbergen.Scania R500Scania R500 ~ Marcel Klop.Iveco StralisIveco Stralis ~ Omrin.Scania R-serieDoor Kleyn verkochte Scania R-serie onderweg met zijn nieuwe eigenaar.Scania R420Ook deze Scania R420 is door Kleyn verkocht.Liebherr 314 LitronicLiebherr 314 Litronic.VW Transporter T4VW Transporter T4 ~ Hockenheimring.Mercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz Ecoliner ~ Hockenheimring.Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3 ~ Vos Logistics.Mercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz Ecoliner ~ Technik Museum Sinsheim.Mercedes-Benz SprinterMercedes-Benz Sprinter.Mercedes-Benz LPMercedes-Benz LP.MAN G90MAN G90.

Hanomag.

Iets.

Een testcentrum van Daimler, wat Amerikanen achter het hek.

En ook Scania’s worden uitvoerig getest door Daimler. Volvo FL6Volvo FL6.Iveco EurocargoIveco Eurocargo, Titan bouwt ze om naar een cabine voor de vooras.Titan onbekend/overigTitan.

Deze mede-passagier in de S-bahn (een soort Randstadrail, maar dan zonder vertraging en andere ellende) wilde per sé op de foto.


Fernsehturm, mooi uitzicht om een glaasje Afri-Cola te drinken.
Scania G440Scania G440.MAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd gen.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ Benz Weine.Hanomag AL28Hanomag AL28.Mercedes-Benz SK 88Mercedes-Benz SK 88 ~ Markt Plant.Mercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz Ecoliner.Volvo FH 2nd genVolvo FH 2nd gen ~ Schief.Mercedes-Benz buschassisDe meeste citytour open dubbeldekkers worden door Ayats gebouwd, maar in Stuttgart gebruikt men Mercedes-Benz. De foto was dan ook voor de poort van het Mercedes museum.
Unimog U400Unimog U400 ~ SSB. Ik ben deze week zowel in de Unimog fabriek geweest, als bij Zagro, die deze voertuigen ombouwt zodat ze ook op het spoor kunnen. Mercedes-Benz VitoMercedes-Benz Vito ~ Jungheinrich.MAN TGX 2nd genMAN TGX 2nd gen ~ Gruhn.MAN TGS 1st genMAN TGS 1st gen ~ Fuchs.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ TBS.Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3 ~ Weber.Mercedes-Benz ArocsMercedes-Benz Arocs ~ Heidelberger Betonpumpen.Scania S450Scania S450 ~ Primafrio.Scania R450Scania R450 ~ Rotra.Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3 ~ Taxis.DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6 ~ Männer.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ Big Move Giebel.Mercedes-Benz AntosMercedes-Benz Antos ~ AVR.DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6.Mercedes-Benz Actros MP2Mercedes-Benz Actros MP2 ~ epasit.MAN TGX 2nd genMAN TGX 2nd gen ~ Graf-Transporte.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ Reichert.Volvo FH 4th genVolvo FH 4th gen ~ TMB.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ Hödlmayr.DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6 ~ Grab.Van Hool touringcarVan Hool touringcar ~ Sotram.Iveco EurocargoIveco Eurocargo ~ DSV.Dacia DusterDacia Duster ~ Hafenbehörde.MAN TGX 2nd genMAN TGX 2nd gen ~ Craiss.DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6 ~ Braun Spedition.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ Meck.MAN TGX 2nd genMAN TGX 2nd gen.Volvo FH 3rd genVolvo FH 3rd gen ~ Den Hartogh.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ Tuna.DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6 ~ Primafrio.Freightliner onbekend/overigFreightliner ~ US Army.Volvo FH 4th genMijn eerste foto onder de nieuwe privacywet en er zit meteen een chauffeur dolenthousiast met beide armen peacetekens rond te zwaaien achter het stuur. Gelukkig wordt poseren gezien als impliciet toestemming geven… En wat is er nu leuker dan vrolijke mensen tegenkomen onderweg?

International.

De Mercedes-Benz B-klasse krijgt zo te zien een nieuwe neus.
MAN TGX 2nd genMAN TGX 2nd gen ~ Allgaier.Iveco StralisDRAF aanhangwagenIveco Stralis met DRAF aanhangwagen ~ De Rooy.Scania P420Scania P420.VW Transporter T4VW Transporter T4.DAF LF Euro 6DAF LF Euro 6 ~ Bohemia Water.VW Transporter T4VW Transporter T4.Ford TransitFord Transit ~ Hein.DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6 ~ Waberer’s.Mercedes-Benz Atego MP4Mercedes-Benz Atego MP4 ~ B&H.Mercedes-Benz SprinterMercedes-Benz SprinterMijn eerste nieuwe Mercedes-Benz Sprinter in het wild, zowaar nog met camouflage rond de neus.Volvo FH 3rd genVolvo FH 3rd gen.Volvo FH 4th genVolvo FH 4th gen ~ Schmelz.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ DHL.Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3 ~ Vögel.MAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd gen ~ agrotec.Scania R450 (new)Scania R450 (new) ~ Pflaum.Volvo FH 4th genVolvo FH 4th gen.VW Transporter T3VW Transporter T3.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *