Post Logistics kiest MAN-trucks


Post Logistics uit Sneek heeft dit jaar al drie MAN-trucks in gebruik genomen. Het bedrijf heeft in totaal twaalf trekkende eenheden die worden ingezet voor zowel nationaal als internationaal transport. De nieuwe MAN-trucks zijn geschikt voor inzet als LZV-trekker en zijn voorzien van een hoog uitrustingsniveau en het nieuwe zandbeige MAN-interieur met daarin de volledig verzonken koelkast.

Post Logistics heeft al jaren ervaring met MAN-trucks en met MAN Trucks dealer Wierda Bedrijfswagens. In het gemengde wagenpark is het aandeel MAN dit jaar fors gestegen door de komst van de drie nieuwe trekkers. Directeur Jelle Post: ‘Wij hebben al jaren een uitstekende relatie met Wierda Bedrijfswagens en toen we begin dit jaar met spoed een truck nodig hadden, was Wierda in staat om snel te leveren. Dat werd een super compleet uitgevoerde TGX 18.500 Performance Lion trekker. Een hele speciale uitvoering die al kant en klaar bij de dealer stond. De chauffeurs reageerden bijzonder positief op de MAN-truck en ook het verbruik viel ons positief op. Alle reden dus voor een vervolgaankoop.’

Compleet Euro-6 park
De nieuwe MAN-trucks zijn van het type TGX 18.460 met de ruime XXL cabine. De trucks zijn voorzien van de D26 krachtbron in combinatie met de nieuwe 12+2 versnellingsbak van MAN. Post Logistics liet de voertuigen voorzien van de meest uitgebreide beveiligingsklasse alarm, een uitgebreid sound system, een koelkast en een luxe interieur. De MAN-trucks maken deel uit van een verjonging en een vervanging van het wagenpark. Met de drie nieuwe MAN-trucks in de vloot voldoen nu elf van de twaalf trucks aan de Euro-6 normen. ‘Die twaalfde trekker is meer voor in de buurt en voor het koppelwerk, dus we kunnen nu stellen dat het hele wagenpark inmiddels Euro-6 is’, aldus de heer Post.

Beveiligde transporten
De activiteiten van Post Logistics zijn divers van aard, maar opvallend is het aandeel van specifiek beveiligde transporten. Post Logistics rijdt met hoogwaardige goederen die gedurende de hele rit gemonitord en zelfs actief gevolgd worden. Over de lading wil Post Logistics uiteraard niks kwijt. ‘Het vervoer van dit soort gevoelige goederen is een specialisme waarin we ons bekwaamd hebben. Het schept een bijzondere band met de klant, maar het eist ook optimale betrouwbaarheid van ons materieel. Ongeplande stilstand is geen optie in dit werk. MAN is al vier jaar op rij de meest betrouwbare truck volgens de Tüv. Voor ons was dat een extra argument om voor dit merk te kiezen.’ De trucks werden geleverd en worden onderhouden door MAN Trucks dealer Wierda Bedrijfswagens met vestigingen in Heerenveen en Drachten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *