Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn: een waar rijdend museum

Een van de veelzijdigste oldtimerevenementen in oost Nederland houdt op 1 juli 2018 haar 31e editie. De organisatie neemt hun slogan; voor alles wat wielen heeft serieus. De deelnemers worden s ’morgens ontvangen op Shipyard Millingen aan de Rijn. Dit stuk industrieel erfgoed in het dorp, welke onlangs weer in bedrijf is gesteld zal een prachtig decor zijn rond de 350 deelnemende oldtimers. Een toertocht zal voeren door de uitlopen van het glooiende landschap aan de grens van de Duitse heuvelen zoals ooit de Sunstreams dit bezongen.

Tipje van de sluier van het dagprogramma in Millingen aan de Rijn.
De voertuigen van de deelnemers zullen vanaf circa 13.00 uur getoond worden als een waar rijdend museum. Van tweewieler tot 8 wieler, van langzaam verkeer tot snelverkeer, en van landbouw tot wegenbouw. U weet wel… voor alles wat wielen heeft.
Daarnaast een stationaire motorshow, een onderdelenmarkt, straatartiesten, draaiorgel, kerkbezichtiging en natuurlijk weer gezelligheid op de terrassen en veel muziek.
Op de themapleinen vindt u de DAF Club Nederland met een tentoonstelling rond de jubilerende Daf 600. De Nederlandse personenauto van de gebroeders van Doorne met jaretelaandrijving. De Panhardclub Nederland vieren hun jubileum met een presentatie van hun modellen door de jaren heen.
Luizenmoeders zijn van alle tijden en genieten van de mega kinderwagenshow. Voor kleine kinderen is er een stoomtreintje en de modeltruckers, voor de grote kleine kinderen een Meccano en Dinky Toy show.
De jubilerende blaaskapel De Fraps zal een concert uitvoeren. Egerlander en Bohmische muziek op een hoog niveau, er mag gedanst worden.

Komt dat zien het zal u verbazen, Gratis entree. Stap voor een dagje uit het jachtige 2018 in uw herinneringen en kom naar Millingen aan de Rijn, daar staan de rekwisieten voor een mooie middag vol melancholiek.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *