Grote leveringsproblemen voor Scania’s V8 motoren?

Het gerucht dat de Scania V8 motor verdwijnt is al vaker rondgezongen. Meestal stormen in glaasjes water. Maar er is nu een wel erg hardnekkig gerucht, wat meerdere (uiteraard anonieme) onafhankelijk van elkaar bevestigen: Scania krijgt geen V8 blokken meer van de leverancier, alle orders gaan worden ingetrokken!
Scania motor
Niet omdat het blok verouderd is, of omdat er kwaliteitsproblemen zijn, maar er zijn grote problemen met een leverancier. De V8 blokken komen blijkbaar bij een Duits bedrijf vandaan, die ook voor moederbedrijf Volkswagen veel werkt. Deze toeleverancier en VW hebben een ruzie over leveringsproblemen gekregen die zo hoog op is gelopen dat het bedrijf in kwestie het nog vertikt om momenteel aan VAG (de overkoepelede VW organisatie) te leveren.
Scania logo
Op termijn wordt de V8 als het goed is wel weer leverbaar, maar dan moet men wel een nieuwe leverancier vinden, testen en goedkeuren, dat kan even duren. Tot die tijd zijn heel wat orders gecanceld en een nieuwe truck met V8 bestellen gaat op dit moment ook niet. De online truck configurator van Scania geeft wisselende resultaten: in Nederland en België kun je nog wel een V8 motor in je digitale truck (danwel offerte-aanvraag) doen, bij de Britse versie is de V8 motor al helemaal verdwenen.

Wordt vervolgd!

UPDATE 29-6-2018: Hier de brief die de Nederlandse klanten vandaag hebben gekregen.

Meer informatie over de staking in kwestiestaat op mdr.de.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *