Landtrans Maasland foto’s uit het archief van Ramon Bloem


Ramon Bloem stuurde me een aantal foto’s met bijgaande toelichting. Ramon, bedankt voor de mooie plaatjes!

Beste Alex ,

Hier paar foto’s van Landtrans Maasland , heb daar 4 jaar met veel plezier als monteur gewerkt en regelmatig trailer geladen en opgebracht naar een collega , veelal met de F89 , een wereld auto en zo het transport in gerold en ben nu eigen rijder sinds een jaar.

Over de F89, deze trekker had Hans Landman in Zwitserland gekocht, de F89 werd nog dagelijks gebruikt in Zwitserland, ik werkte destijds nog bij Renault in Maasland en heb deze Volvo toen klaar gemaakt voor de RDW kentekenkeuring.

Later heeft de F89, met chauffeur Ronnie, iets van een jaar op Finland / Rusland gereden voor ST Europe en is de originele motor nog in elkaar gelopen waarna er een F10 – 400 pk motor in is gezet en terug geschroefd naar iets van 320 Pk om de aandrijflijn te sparen.

Daarna werd het een reserve auto en heb vooral ik er mee gereden om trailers mee in de garage te zetten en trailers voor laden en heb veel omgekoppeld in Haselunne Duitsland met een collega die dan weer door ging naar één van de boten richting Zweden.

De F89 had een two speed overbrenging en geen begrenzer, met 25 ton groente duurde het een eeuwigheid voordat je snelheid had en dan liep hij op gemak 100-110 Km/u !!

De Volvo is na Landtrans bij Lewisong terecht gekomen en later bij Stam transport , daarna heb ik geen idee waar de volvo terecht is gekomen.

Groeten Ramon

One Response

  1. Shaun Mitchell 8 september 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *