Open dag Terberg Benschop 2018

Op een prachtige zomerdag hield Terberg Benschop op 30 juni 2018 hun jaarlijkse open dag. En omdat Alex op de Nürburgring vertoefde had ik (Martijn Manrho, red.) de eer om samen met mijn vrouw daar eens een kijkje te nemen. Dus sprongen wij in de auto om anderhalf uur, een zak apenkoppen en een halve tank LPG later in het pittoreske Benschop aan te komen. Eenmaal daar werden we met een busje van de parkeerplaats naar het bedrijf zelf gebracht, een eerste teken dat Terberg het allemaal goed voor elkaar had.

Bij aankomst uiteraard de prachtige ouwe Terberg trucks en de gerestaureerde terminal trekker voor de deur, op de grote binnenplaats werd de mens voorzien van koffie, broodjes, vis en een frietje en met een beetje mazzel een ijsje. Om de binnenplaats heen stonden de diverse Terberg producten opgesteld en dat bleef niet beperkt tot de terminal trekkers. Ook producten en diensten van andere takken binnen Terberg, zoals Techniek en Leasing waren van de partij.

Er was mogelijkheid om een rondleiding te volgen door een van de medewerkers, uiteraard gedaan en daarna kon je ook nog op eigen tempo door de hallen lopen die open waren gesteld voor publiek.

Allereerst de hal waar al het laswerk aan het chassis plaatsvind, deels met de hand en deels met een machtige lasmachine. Deze robot draait een tonnen zwaar chassis alsof het niets is en zet dan de lassen op de plek waar het nodig is.

Vanuit de lashal gaan de chassis naar de overkant van het grote centrale plein waar de verdere afbouw plaatsvind.

Elke terminaltrekker die de poorten bij Terberg in Benschop verlaat is maatwerk voor de klant. Daarom is het afwerken van het chassis, aandrijving en de cabine puur handwerk, waarbij uiteraard diverse onderdelen zoals motoren en stoelen bij derden worden betrokken.

Tegenover de assemblagehal is de werkplaats waar alle onderhoud en eerste starts plaatsvinden, ook hier mocht het publiek een kijkje nemen in de diverse terminal trekkers.

Voor de werkplaats stonden een aantal andere voertuigen voor sectoren opgesteld waar Terberg ook actief in is. Zoals mechanismen voor pers-kraakwagen en veegwagens, vervoer van bijvoorbeeld bagagewagens, kleine heftrucks en interierbouw voor bestelwagens.

Voorbij het magazijn is plek waar alles binnenkomt en op wordt gesteld tot het moment dat het nodig is in assemblage zoals chassis en chassis onderdelen. Deze enorme vlakte wordt ook gebruikt voor het opstellen van de voertuigen die klaar zijn en er op wachten naar de klant te worden gebracht. En dat zijn nogal wat voertuigen die Terberg produceert. Het afgelopen jaar gingen er in totaal 1500 voertuigen naar hun nieuwe eigenaar. En in Benschop worden elke week 25 YT trekkers geproduceerd en 13 RT trekkers.

Na een korte wandeling over terrein door de zon komen we weer terug op het centrale plein waar ook van alles te zien is.

En zelfs bij vertrek werd nog aan de mens gedacht, iedere bezoeker kreeg een papieren zakje met wat fruit mee voor de al dan niet lange reis naar….

Hierbij ook mijn hartelijke dank aan iedereen bij Terberg Benschop die deze open dag mogelijk heeft gemaakt.

 

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *