Stakingen op komst bij Scania in Zwolle en Meppel

Nadat Scania de V8 tijdelijk uit productie moest nemen door stakingen bij een toeleverancier, is nu het bedrijf zelf aan de beurt. Om een heel andere reden, dat wel: de momenteel uiterst belabberde CAO in de kleinmetaalsector. In Zwolle staken ze vanaf vannacht en dan 24 uur lang. In Meppel korter, vanaf 03:30 tot 07:00, dit om de leveringen aan de Scania fabrieken in Frankrijk en Zweden niet te veel te belemmeren.
Scania logo
De brief van de vakbonden:

Overigens kunnen bedrijven er ook voor kiezen zelf op positieve manier van de kleinmetaal-cao af te wijken, juist om aan goed personeel te komen en te houden. Hulde voor de bedrijven die dat doen!

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *