Oudste en jongste deelnemer klaar voor start Silk Way Rally

De rallyteams maken zich op voor de start van de Silk Way Rally. Vandaag is de startceremonie in Astrakhan. Morgen staat de eerste proef op het programma.

Aan de vooravond van de Silk Way Rally poseerden Mitchel van den Brink en Yoshimasa Sugawara in het hoofdkwartier van de organisatie in Astrakhan. Sugawara en Mitchel zijn respectievelijk de oudste en de jongste deelnemer aan de rally in Rusland. Opvallend is tevens dat ze beiden deel uitmaken van een vader-zoon equipe.

De 77-jarige Yoshimasa Sugawara vormt een equipe met zoon Terehito. Ze vormen het Hino Team. De Japanner maakt al tientallen jaren deel uit van het rallycircus. Sugawara eindigde bijvoorbeeld al zeven keer op het podium in de Dakar Rally.
Mitchel (16) is de jongste deelnemer. De Harskamper vormt in de Renault van Mammoet Rallysport een equipe met vader Martin van den Brink en navigator Wouter de Graaff.

Martin van den Brink en zijn co-piloten starten morgen om 9.00 uur uit het parc fermé. De special gaat over 311 kilometer. De finish is rond 14.00 uur (13.00 uur Nederlandse tijd). ,,We zijn er klaar voor. De truck is goedgekeurd en alle papieren zijn orde. We hebben er zin in,’’ aldus een gemotiveerde en ambitieuze Martin van den Brink.

Tekst: Berry Kamphorst
Foto: Mammoet Rallysport

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *