Handicamp Outdoor Camper

Ik (René Henkes, red.) wist van het bestaan af, maar was ‘m nog nooit in het echt tegengekomen, de MAN TGX 26.360 camper van Stichting Handicamp Overijssel. Onder de naam ‘Handicamp Outdoor’ rijd deze, door Roelofsen Carrosseriebouw opgebouwde wagen, heel Europa door om mensen met een lichamelijke beperking de ultieme vakantie te kunnen bieden. Want een beperking houd uiteraard niet in dat je niet ook zoveel mogelijk wilt genieten van het leven!

In de camper, die aan de linkerzijde uitschuifbaar is, is plek voor in totaal 9 personen (inclusief de chauffeur van dienst). waarvan 4 plaatsen voor gasten en 5 voor vrijwilligers die meereizen voor de verzorging en ondersteuning.
De truck is volledig luchtgeveerd, voorzien van airco, eigen stroomvoorziening voor op locatie, een rolstoellift en een interieur wat volledig rolstoel toegankelijk is. Uiteraard zijn ook alle voorzieningen aanwezig ten behoeve van de volledige verzorging van de gasten, zoals een tillift, aangepaste bedden, etc.

Tijdens het Truckstar Festival stond de uit Nijverdal afkomstige camper 4 dagen lang opgesteld op de paddock, achter het hospitality gebouw. Een mooie rustige plek, maar toch midden tussen de actie. Puur genieten dus voor zowel de gasten als vrijwilligers!

Neem eens een kijkje op de website van deze stichting en bekijk meteen de binnenzijde van dit technische hoogstandje!

Tekst en foto’s René Henkes.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *