Het digitaal museum: Hartge Z3 Coupé V8


Mensen noemen een auto al snel ‘uniek’, maar de Hartge Z3 Coupé V8 is het ook daadwerkelijk: er is er slechts één van gebouwd.

De auto kwam in september 1998 als Z3 M Coupé de BMW fabriek uitgerold. Daarna ging hij meteen door naart Hartge, die er een M62B44 blok (bekend uit de 740i) in lepelde. Een dikke 5 liter V8 motor dus. 420 pk, 530 Nm koppel, topsnelheid van 300 kilometer per uur en binnen 13 seconden zit je op 200 kilometer per uur. Hartge maakte hem met als bedoeling hem alleen op autoshows te tonen, maar na een tijdje kwam er toch een kenteken op. Eerst een Duitse, later een Nederlands kenteken.

Op 22 juni 2008 kon ik deze foto’s maken toen de Driving Fun Elfstedentocht Franeker aandeed.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *