De levens van de VX-71-PL

Scania 113
De Scania 113 met kenteken VX-71-PL is nieuw bij Zandbergen Transport in Meppel gekomen.
Scania 113
Had Zandbergen eerst oranje huiskleuren, deze truck kreeg de nieuwe kenmerkende kleuren geel, oranje rood met blauw. De kleur die de racetruck al even droeg in die tijd. De truck en aanhangwagen kregen een Groenewegen opbouw voor het transport van vrachtwagens.
Scania 113
Na vele kilometers afgelegd te hebben als trucktransporter kreeg deze truck een tweede leven als cabinewagen.
Scania 113
In de 4 weken dat Scania een bedrijfssluiting had is de oude afbouw er af gehaald en de opbouw van de (oude) cabinewagen overgezet en weer mooi gespoten.
Scania 113
De VX-71-PL loste de Scania P93m af die als demotruck van Scania bij Zandbergen kwam en enige jaren fungeerde als cabinewagen.
Scania 93
Zes cabines werden vervoerd van Meppel naar Zwolle in tweeploegendienst. Dus de kilometers werden iedere dag gemaakt. Zo’n 600 tot 700 per dag.
Scania 113
Deze truck was tevens de eerste vervoeder van de nieuwe generatie Scania trucks, de 4 serie. De eerste rit naar Zwolle, was 1 4 serie cabine.
Scania 113
Nu Scania een nieuwe generatie Scania’s produceerde kon Zandbergen niet achterblijven en bestelde een nieuwe 94L.
Scania 94
De opbouw van de VX-71-PL werd overgezet op deze nieuwe telg.
Scania 94
Overigens is de opbouw voor het vervoer van cabines al vele jaren oud want de opbouw zat ook al op een P92, toen werden er 7 cabines van de 2- en later de 3-serie mee vervoerd. Ook de aanhanger is al vele jaren oud. Alleen is door de jaren het aantal cabines op de aanhanger gewijzigd, van 4 naar 3.
Scania 92
Scania 113
De Scania met kenteken VX-71-PL kwam zonder opbouw te koop bij Mestebeld Trucks in Zwolle. Waar de truck ná verkoop heen gegaan is, is mij onbekend.
Scania 113
Wie weet waar de truck heen gegaan is? En heb je hier een foto van?

Tekst en foto’s: Marco Havers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *