De Volvo F7 van Verkeersschool Happy End

Volvo F7
Verkeersschool Happy End uit Rotterdam kocht in 1984 een stoere CE combinatie om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen voor het >3500 kg rijbewijs. De Volvo F7 turbo was de opvolger van een lichte MAN-VW 8.136 bakwagen waarmee de C-lessen gegeven werden.
Volvo F7
Via Volvo dealer Nebim Rotterdam werd een bijpassende gebruikte schamelwagen gevonden. Deze door DAF gebouwde aanhanger met zeilen was uitgerust met een laadklep. De Volvo werd voornamelijk in de regio Rotterdam gebruikt. Daar beide instructeurs op de truck woonachtig waren in de Hoeksche Waard werd de combinatie daar ook regelmatig gespot.

De officiële presentatie van de truck was tijdens het 20-jarig bestaan van de verkeersschool. Belangstellenden en genodigden waren in het najaar van 1984 van harte welkom in het Rotterdamse Zuiderpark Hotel aan de Dordtsestraatweg.

Het duurde niet lang tot de CE-combinatie gezelschap kreeg van een autobus. Een gebruikte Maastrichtse stadsbus werd gevonden, overgespoten en voorzien van dubbele bediening.
Volvo buschassis
Volvo buschassis
In de winter van 1985/1986 werd met de Volvo een internationale lesroute uitgezet in de Belgische Ardennen. Deze twee-daagse rit zou de leerlingen meer bekend maken met het rijden in heuvelachtige gebieden. Bij Rotterdam bood alleen de Van Brienenoordbrug een kleine kennismaking met lange, hoge hellingen. Tijdens het winterse vertrek van de combinatie uit Rotterdam maakte ik een paar foto’s.
Volvo F7
Volvo F7
Eind jaren ’80 was de concurrentie in de Rotterdamse rijschoolwereld moordend. Er was simpelweg te veel capaciteit voor te weinig leerlingen. Eén van de spelers in de markt, Verkeersschool Blad, kocht de CE-combinatie en autobus van Verkeersschool Happy End, en maakte daarbij dankbaar gebruik van de overstap van één van de instructeurs.
Volvo F7
Volvo F7
Na een aantal jaar kreeg de F7 gezelschap van een Volvo F10 ‘Lestrotter’. De F10 werd gecombineerd met de makkelijker te rijden wipkar.
Volvo F10
Beide lestrucks vonden uiteindelijk via de handel hun weg in het vervoer van postduiven. Afdeling 5 – Zuid-Holland van de Nederlandse Postduiven Organisatie heeft nog een flink aantal jaar plezier gehad van de trucks.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *