Volvo FL6 langijzerwagen vervoert een reuzenband


Wat ik het mooist vond bij de reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden? De truck waar de band op mee reed. Dat was niet zomaar een truck, maar een Volvo FL6 die in een vorig leven dienst heeft gedaan als lang ijzer wagen. In vrijwel de hele wereld zagen ze dan aan één kant van de cabine een stuk af. Maar in Frankrijk is het credo maar al te vaak “waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan”, dus slopen ze daar de hele cabine van zo’n truck af, om vervolgens een soort telefooncel in het midden te plaatsen. Het levert in ieder geval bijzondere voertuigen op. Helaas kon ik er zelf door de extreme drukte geen fatsoenlijke foto’s van maken, iets wat Marco Havers gelukkig wel is gelukt.

Foto’s: Marco Havers
Tekst: Alex Miedema

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *