Het digitaal museum: Chrysler Ypsilon


Toen de Fiat groep en de Chrysler groep samen gingen, ontstond er nogal wat kruisbestuivig tussen de merken. Voora Chrysler en Lancia wisselden enkele modelen uit. Inmiddels is Lancia nog maar een schim van wat het ooit was, men maakt nog maar één model, de Ypsilon, en het merk wordt alleen nog in Italië zelf gevoerd.

In Engeland werd Lancia al langer dan bij ons als Chrysler verkocht. Dus toen in 2011 de derde generatie Ypsilon verscheen, werd deze aan de andere kant van Het Kanaal als Chrysler Ypsilon verkocht, zowel met drie als vijf deuren. Maar het blijft raar, om een Amerikaans logo op een typisch Italiaanse stadsauto te zien. Ook in Ierland en Japan wordt hij als Chrysler verkocht, niet geheel toevallig ook landen waar ze ‘aan de verkeerde kant van de weg rijden’.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *