De levens van de BS-56-TP

DAF 2800DAF 2800 Toen Bouke Sieperda de foto’s van de DAF 2800 van Ton Brandhoff in de blogpost over de Oldtimer truck Elfstedentocht 2018 zag staan, stuurde hij me een privé bericht om te vertellen dat dit de oude 2800 van Greidanus is. Een niet meer bestaande truckrijschool uit Bolsward, van zijn schoonvader (bij Bouke zijn vrouw kun je nog steeds je B(E)-rijbewijs halen overigens). Met dank aan Johannes Alserda zijn foto hier onder kunnen we zien dat die bewering inderdaad klopt. Mooi dat deze truck weer even in it heitelân was! Bouke en Johannes, bedankt. Als iemand nog aanvullingen heeft op de levens van deze truck, hoor ik dat graag.

Greidanus is geen onbekende in deze categorie, het leven van hun Scania 94 heb ik ook al eens beschreven.

Update 2019: Tegenwoordig is hij van Mixtra (met dank aan Jeffrey Breijer).

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *